El Govern anuncia obres de modernització del ferrocarril València-Silla-Cullera-Gandia per 21,7 milions

El Govern anuncia obres de modernització del ferrocarril València-Silla-Cullera-Gandia per 21,7 milions
  • L’objectiu d’aquests treballs és augmentar la capacitat, regularitat i fiabilitat en aquest tram, millorant de manera significativa les seues prestacions i la qualitat del servei per als usuaris

El Consell de Ministres, en la seua reunió del passat divendres, ha autoritzat el Ministeri de Foment a licitar, a través d’Adif, les obres de modernització de les instal·lacions de seguretat en el tram Silla-Cullera-Gandia de la línia C-1 de Rodalia de València.

El valor estimat del contracte s’eleva a 21.700.474,51 euros (sense IVA) i el termini d’execució de les obres és de 18 mesos. L’objectiu d’aquests treballs és augmentar la capacitat, regularitat i fiabilitat de l’explotació ferroviària en aquest tram, millorant de manera significativa les seues prestacions i la qualitat del servei per als usuaris.

Aquesta actuació, emmarcada en el Pla de Rodalia de la Comunitat Valenciana, comprén la instal·lació del sistema de Bloqueig Automàtic Banalitzat (BAB), que permet la circulació de trens per trams de via doble indistintament per qualsevol de les vies i sentit, entre Silla i Cullera. També inclou la renovació de les instal·lacions en el trajecte Cullera-Gandia.

Les instal·lacions incloses en el projecte són sistemes de senyalització i de comunicacions fixes i mòbils, així com el Control de Trànsit Centralitzat (CTC) de València, subministrament d’energia, edificis tècnics i obres auxiliars.

Principals operacions
Entre les principals operacions, destaca la instal·lació de nous enclavaments electrònics (sistemes informàtics dirigits des d’un punt central que gestionen de manera automàtica el trànsit en estacions i trajectes), en les estacions de Sollana, Sueca, Cullera, Tavernes, Xeraco i Gandia Mercaderies. Aquest últim controlarà a més les estacions de Gandia Viatgers i Gandia Platja i la integració d’aquests en el Control de Trànsit Centralitzat (CTC) de València.

Així mateix, s’adaptaran els equipaments de camp en la via i el bloqueig al nou programa d’explotació, s’instal·laran comptadors d’eixos per a la detecció de trens i es col·locarà nova senyalització lateral per a la futura inclusió del sistema ERTMS en el seu nivell 2.

Una altra de les actuacions principals consistirà en la implantació del BAB en el tram Silla-Cullera i del sistema de Bloqueig Automàtic en via única (BAU) entre Cullera i Gandia. També s’han previst canals de comunicació redundants per a la connexió dels nous sistemes amb els enclavaments electrònics.

D’altra banda, es reforçarà la xarxa d’alimentació elèctrica als equips de senyalització dotant-la, a més, de Sistemes d’Alimentació Ininterrompuda (SAI).

Respecte a les telecomunicacions, es disposaran noves xarxes de fibra òptica i de tecnologia IP, renovant tot el sistema de gestió d’alarmes.

Finalment, altres treballs complementaris comprendran l’execució de canaletes per a les xarxes de cablejat i la rehabilitació i condicionament de sales tècniques, l’ampliació de l’edifici situat a Sollana i la construcció de nous edificis a Xeraco i Tavernes.

Ministeri de Foment


Deixa un comentari

El vostre correu electrònic no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.