Més de 600 veïns acudeixen a l’assemblea informativa del Perelló per a actuar contra la “pacificació” de la CV-500

Més de 600 veïns acudeixen a l’assemblea informativa del Perelló per a actuar contra la “pacificació” de la CV-500
  • Preparen una marxa pel centre de València, a peu i amb tractors, per al pròxim 8 de novembre

Veïns del Perelló, Perellonet, el Palmar, la Devesa, el Mareny de Barraquetes i Sueca, van acudir ahir a l’assemblea informativa convocada pel consistori del Perelló per a explicar el projecte de pacificació de la CV-500, que pretén dur a terme l’Ajuntament de València i la Generalitat, i les seues nefastes conseqüències per a la vida d’estes poblacions, com van explicar alguns dels intervinents, els quals van assenyalar que, després de les primeres mesures del Pla, ja s’ha notat este estiu la baixada en el nombre de lloguers d’habitatges, visitants als càmpings o el tancament de diversos restaurants de la zona, entre altres efectes.

A l’acte van assistir, a més de l’alcalde del Perelló, Juan Botella, i la majoria de membres de la seua corporació, els alcaldes de Sueca, Dimas Vázquez, i Mareny de Barraquetes, Jordi Sanjaime. A l’acte havien sigut també convocats representants de tots els grups polítics del consistori de València i la Generalitat però, finalment, només van acudir regidors del Partit Popular, Vox i Ciutadans de l’Ajuntament de València, els quals, dies abans, ja havien mostrat el seu suport a esta problemàtica. També van assistir molts empresaris d’hostaleria de la zona, així com el director del Parador del Saler, preocupats per com puga afectar esta situació.

El primer a prendre la paraula en l’assemblea va ser Botella, qui va realitzar una exposició de les conseqüències negatives per a l’economia i supervivència de les poblacions afectades. “S’han obstinat a actuar oblidant-se de l’opinió i les necessitats dels nostres pobles. Diuen que és pel nostre bé però no atenen les nostres demandes. Ens volen imposar fins a la manera de viure”, es va queixar Botella qui va assenyalar també que “afonaran l’economia dels nostres pobles i, allò més important, minvaran els drets fonamentals de les persones i el nostre creixement. Això és un atac en tota regla i hem de defensar-nos. No podem consentir que convertisquen els nostres pobles en reserves humanes completament aïllades”.

Per la seua banda, Cintia Sancanuto, veïna del Palmar, després d’apel·lar a la unió de tots els afectats per a fer front a la situació, va oferir als presents una explicació clara i detallada del Pla que es pretén executar; com afectarà els ciutadans, des de l’objectivitat; quines actuacions s’han dut a terme ja; i, finalment, va animar a tots a aportar propostes d’accions a realitzar.

L’advocat i veí del Perellonet, Luis Salinas, va oferir una explicació sobre les al·legacions que es poden presentar, fins al 3 de desembre, i la manera de fer-ho. Després d’una intervenció molt crítica cap al Pla i les nefastes conseqüències per als comerços i ciutadans de les poblacions afectades, va animar a la presentació d’al·legacions “ja siga a nivell d’associacions de veïns, urbanitzacions, a títol personal, a través de Falles, associacions d’empresaris, de regants, barquers… Tothom ha de presentar al·legacions. La situació és terrible per a la gent que viu i que disfruta d’esta zona. Encobertament, en este programa de Paisatge, allò que s’està amagant és la decisió administrativa d’eliminar la carretera CV-500, dificultar el pas al màxim perquè siga intransitable”, va assenyalar, al mateix temps que es preguntava per què no s’havien buscat alternatives a l’eliminació d’esta autovia, citant alguns exemples d’altres països en els quals el paisatge i la carretera conviuen sense problemes. En la seua intervenció, va informar també de com es podran recollir estes al·legacions, a través de les associacions de veïns de les diferents poblacions, o dels Ajuntaments, si és el cas.

Una vegada finalitzades les intervencions programades, els assistents van prendre la paraula per a mostrar el seu rebuig a l’execució del Pla i lamentar l’estat  que pateix la zona afectada, “amb arbres i plantes seques, totalment abandonats, que qualsevol dia es prendrà foc i desapareixerà tota la Devesa. I el llac de l’Albufera, podrit, en estos moments en l’UCI, com la pròpia directora del Parc el qualifica; així com el fons del mar, ple de plàstics i fem. És ahí on haurien d’invertir els 17 milions d’euros pressupostats per a este Pla. Estan deixant morir esta zona per abandó i desdeny”, van assenyalar els veïns, els quals també van apel·lar al suport per part de València, ja que esta carretera s’utilitza molt per turistes i visitants durant tot l’any, així com al suport dels milers de residents d’estes poblacions en època estival. Els assistents també van mostrar molt d’interés en la presentació d’al·legacions.

Una altra de les accions que s’estan organitzant per a mostrar el rebuig al Pla, serà la marxa a peu i amb tractors pel centre de València, prevista per al pròxim 8 de novembre. Els participants ahir en l’assemblea van mostrar el seu interés a assistir.

Ajuntament del Perelló


Deixa un comentari

El vostre correu electrònic no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada