L’Equip Roca de la Guàrdia Civil de Sueca recupera més de cent coloms esportius furtats

L’Equip Roca de la Guàrdia Civil de Sueca recupera més de cent coloms esportius furtats
  • Han detingut a catorze persones per la seua presumpta implicació en el robatori amb força de coloms esportius, maltracte animal i encobriment

Des de l’any passat s’anava investigant una sèrie de robatoris amb força granges de coloms esportius i en casetes de camp on els afeccionats a la columbicultura estaven patint sostraccions a les comarques de la Ribera Baixa, Alta i la Costera.

Per tot l’anterior, s’inicià l’operació “Holub” per a esclarir l’autoria dels fets i la localització dels coloms esportius sostrets. A conseqüència d’aquests fets, amb la col·laboració de la Federació de Columbicultura de la Comunitat Valenciana, es realitzen nombroses inspeccions i es localitzen en diversos habitatges de coloms presumptament furtats.

Com a resultat de totes aquestes investigacions practicades per part de l’Equip Roca de Sueca, s’han esclarit un total de 28 Delictes, en la seua majoria delictes contra el patrimoni. Tanmateix s’ha procedit contra alguns dels autors als quals se’ls imputen delictes de maltractament animal, ja que es van arribar a recuperar coloms recentment sacrificats, delictes d’encobriment pel fet que van recuperar coloms denunciats per sostracció de la zona de la Costera.

En la fase d’explotació s’ha procedit a la detenció de catorze persones per la seua participació en delictes de robatori amb força en les coses, encobriment i maltractament animal, esclarint-se fins a un total de 28 delictes, procedint a l’entrada i registre de quatre propietats, sol·licitant repetidors a l’autoritat judicial, confiscant un total de 107 coloms esportius, 38 ocells exòtics (agapornis, periquitos, tórtores, diamants), dotze Acumuladors de plaques solars, quatre bateries de cotxe, una TV i la troballa de 28 coloms esportius sacrificats. El valor total del recuperat ascendeix a 75.000 euros.

Les diligències han sigut entregades en els Jutjats de Primera Instància i Instrucció de Sueca, Carlet i Fiscalia de Menors de València.

O.R.


Deixa un comentari

El vostre correu electrònic no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada