Paula Campillo i José Luis Almiñana s’imposen en la XXXVI Volta a Peu de Cullera

Paula Campillo i José Luis Almiñana s’imposen en la XXXVI Volta a Peu de Cullera
  • La carrera popular congrega a mig miler de participants en un nou èxit de participació

El running està més viu que mai a Cullera. Així s’ha demostrat en la XXXVI edició de la Volta a Peu de Cullera, una les veteranes de la Comunitat Valenciana en la seua categoria i que diumenge va tornar a congregar prop de mig miler de participants que ho van donar tot i gaudiren al màxim d’un recorregut versàtil i atractiu.

jose-luis-alminyana-volta-cullera-2019El corredor local de l’Almirunning Cullera, José Luis Almiñana i la representant del CA Corriols de Sueca, Paula Campillo, es van alçar amb la victòria de manera indiscutible en les categories masculina i femenina.

Els participants s’enfrontaren a una única prova de 12,7 km amb eixida i arribada des del passeig Doctor Alemany. El traçat continuava per la costa fins a arribar al Far. El tram de tornada es va desenvolupar per la cara oest de la muntanya.

El cullerenc Almiñana fou el primer a travessar la línia de meta després de completar el recorregut amb un temps de 41 minuts i 51 segons, millorant la marca del guanyador de l’any passat.

Per part seua, l’independent Carlos Alcañiz va arribar segon amb un temps de 42 minuts i 8 segons. Completà el podi masculí Álex Rodríguez, del Mediterranea Valnea, amb 44 minuts i un segon.

La categoria femenina la va encapçalar Campillo a qui només li calgueren 53 minuts i 52 segons per a imposar el seu domini. Li va seguir la corredora del CA Utiel Zahira Alegre, a qui solament li van fer falta 54 minuts i 48 segons per a emportar-se la plata. El bronze se’l penjà la cullerenca María Pérez, del CA Cullera, amb la seua marca de 55 minuts i 41 segons.

El regidor de l’àrea d’esports, Javier Cerveró; la regidora d’Igualtat, Marta Tur i la presidenta del Club d’Atletisme de Cullera, Gema Gómez foren els encarregats d’entregar els premis als primers classificats de cada categoria.

Cerveró va remarcar el caràcter festiu de la jornada i la bona salut de la qual gaudix la Volta a Peu de Cullera. «Han passat 36 anys i està més forta que mai. Això demostra l’encert d’apostar per l’esport base com a forma no sols de fomentar una vida més sana, sinó també valors com l’esforç i la companyonia».

Per part seua, Tur va posar en valor el fet de «cada vegada més les dones siguen protagonistes en estes competicions, en les quals demostren la seua fortalesa, se superen i reivindiquen el seu paper cada vegada més rellevant en el món de l’esport».

El suport social a la Volta a Peu és palés. L’Associació de Comerciants i Empresaris de Cullera (ACECU) va donar als millors corredors locals un val de 100 euros per a gastar en els comerços adherits.

També les falles han tingut el seu protagonisme. De la mà de la Junta Local Fallera es va premiar Laura Garrigós i Heliodoro Hernán per ser els fallers amb millors temps i les falles Taüt i Plaça Mongrell per erigir-se en les dos que, empatades, van comptar amb major nombre de corredors.

Ajuntament de Cullera


Deixa un comentari

El vostre correu electrònic no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada