L’Ajuntament de Sueca ofereix un nou servei d’informació meteorològica local en temps real

L’Ajuntament de Sueca ofereix un nou servei d’informació meteorològica local en temps real
  • L’editor afirma que podran emetre informes per a les companyies d’assegurances quan es produïsquen danys a conseqüència de l’oratge

L’Ajuntament de Sueca ha presentat este matí un nou servei d’informació meteorològica mitjançant el qual, tant la ciutadania com el consistori, equips d’emergències, col·lectius del municipi, etc., podran disposar de totes les dades reals i actualitzades referents a la situació meteorològica que visca la nostra ciutat i el seu terme municipal.

presentacio inforatge-suecaEl nou servei contractat, al qual ja s’han adherit altres 80 poblacions, es desdoblega en una gran multitud de possibilitats. La primera i principal és que oferirà a la ciutadania informació actualitzada de dos maneres: a través de la pàgina web www.sueca.es, i a través del servei de missatgeria Telegram que, en breu, es posarà en marxa.

“Des d’este equip de govern hem volgut dotar als nostres ciutadans dels serveis d’una estació meteorològica pròpia, majoritàriament subvencionada per la Diputació, que ens oferirà dades en temps real de Sueca. D’esta manera, no haurem de basar-nos en informació d’altres estacions situades en altres poblacions, i podrem disposar de dades més precises que tots els veïns puguen consultar per a, si calguera, prendre les mesures necessàries. A més, estem estudiant la possibilitat d’instal·lar una segona estació en la Muntanyeta dels Sants per a controlar també tot el terme”, ha explicat l’alcalde, Dimas Vázquez, qui ha mostrat també el seu interés en el funcionament d’est servei, de caràcter transversal, ja que servirà a un gran nombre de regidories, especialment a aquelles que organitzen activitats a l’aire lliure o de les quals depenen treballadors que realitzen les seues funcions en espais oberts, com per exemple, Medi Ambient, Esports, Agricultura, Festes, Cultura, Seguretat Ciutadana, Comerç o Serveis Municipals.

En la pàgina web, i més concretament en l’apartat de Destacats, s’ha creat un bàner amb el nom d’Oratge a través del qual l’usuari accedeix a una altra pàgina web que ofereix moltes seccions, entre elles la previsió meteorològica actualitzada de diversos dies, o les dades en temps real “la qual cosa és molt important perquè, gràcies a ells, els veïns podran sol·licitar a l’Ajuntament un informe homologat, que els facilitarem des de l’empresa, quan patisquen desperfectes per una situació adversa per a poder reclamar a les companyies d’assegurances”, ha explicat Jovi Esteve, d’Inforatge, en la presentació.

A més dels enllaços abans esmentats, la pàgina web ofereix també als usuaris, entre altres possibilitats, la de comparar com va variant la situació per hores, dies, mesos…, segons la variable que vulguen consultar (temperatura, pluja, pressió atmosfèrica etc.), a través d’una sèrie de gràfics que es podrien descarregar també en pdf. Gràcies a est servei es podria saber, per exemple, quantes hores ha estat gelant en el terme, convertint-se en una eina d’ajuda per al sector agrícola.

“A més de la informació de la pàgina web, el nou servei oferirà també al govern municipal tota la informació i previsió al segon, a través d’un servei de missatgeria, especialment en episodis de Dana, oferint-los tots els detalls perquè puguen prendre les decisions oportunes i avisar a la població. De la mateixa forma, des de l’Ajuntament podran consultar-nos la previsió davant qualsevol acte organitzat a l’aire lliure de cara a l’evolució de qualsevol fenomen que puga afectar la població”, ha informat Esteve.

Una altra de les possibilitats del servei consistirà en el fet que, sempre que es prevegen situacions de risc, l’empresa es posa al servei dels mitjans de comunicació locals, com Sueca TV, per a acudir ací i oferir tota la informació a temps real, explicar i donar tots els detalls oportuns, uns dies abans que es produïsca el fenomen atmosfèric, perquè la ciutadania conega com podrà afectar-los eixe episodi.

Finalment, Esteve ha explicat també que l’estació meteorològica de Sueca s’ha programat perquè, quan detecte valors que puguen ser de risc per a la ciutadania, enviarà automàticament uns SMS d’avís, tant al govern municipal, com al cap de la Policia Local i a les persones que s’estime oportú, per a millorar la sincronització de tots a l’hora de prendre mesures.

Ajuntament de Sueca


Deixa un comentari

El vostre correu electrònic no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.