L’Hospital de la Ribera supera el 80% de curació en casos de càncer de mama

L’Hospital de la Ribera supera el 80% de curació en casos de càncer de mama
  • Els hàbits saludables poden reduir fins a un 40% la incidència del càncer de mama

L’Hospital Universitari de la Ribera compta, en l’actualitat, amb un índex de curació del 84% en casos de càncer de mama, el tipus de tumor més freqüent entre la població femenina de la comarca. El dissabte 19 d’octubre se celebra el Dia Mundial contra el Càncer de Mama.

Amb motiu de la celebració d’este Dia Mundial, el cap del Servei d’Oncologia Mèdica de l’Hospital de la Ribera, José Miguel Cuevas, ha recordat que “es calcula que 1 de cada 8 dones patirà un càncer de mama al llarg de la seua vida, una patologia que comporta importants repercussions físiques i psicològiques en les dones que la pateixen”. En este sentit, cal destacar que durant els primers 9 mesos d’enguany, l’Hospital d’Alzira ha diagnosticat un total de 153 casos de càncer de mama en dones de la comarca.

El centre sanitari comarcal ha diagnosticat més de 150 nous casos de tumor mamari durant els primers 9 mesos de 2019

“No obstant això, -ha continuat Cuevas- malgrat la seua alta incidència, estem aconseguint unes elevades taxes de supervivència en este tipus de tumor degut, fonamentalment, a l’avanç de la tecnologia diagnòstica i terapèutica, la prevenció a través de l’assumpció d’hàbits de vida saludable i els programes de cribratge o screening que desenvolupa la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública”.

Junt a l’elevat índex de supervivència, l’Hospital de la Ribera conserva, a més, el pit de la pacient en 3 de cada 4 intervencions quirúrgiques de càncer de mama que porta a terme, una xifra que, segons ha assenyalat el cap d’Oncologia Mèdica de la Ribera, “és possible gràcies a la detecció de la malaltia en estadis cada vegada més precoces, cosa que millora el pronòstic i la qualitat de vida de les dones afectades”.

En este sentit, més de 38.000 dones d’entre 45 i 69 anys de la comarca de la Ribera participen en el Programa de Detecció Precoç del Càncer de Mama, que porta a terme el Centre de Salut Pública d’Alzira, amb l’objectiu de detectar precoçment qualsevol sospita de tumor, fins i tot abans que este siga palpable.

Pel que fa a la prevenció, per a Cuevas, “totes les dones poden contribuir amb hàbits saludables a disminuir la incidència del càncer de mama; de fet, és possible reduir un 40% les probabilitats de patir este tipus de tumor si s’evita el tabac, amb una alimentació sana i rica en fibres vegetals, amb fruites i baixa en greixos, i amb la pràctica d’activitat física”.

Taller de maquillatge oncològic
En el marc del Dia Mundial contra el Càncer de Mama, l’Hospital d’Alzira ha traslladat, este matí, el taller mensual de maquillatge oncològic al seu vestíbul principal, amb l’objectiu de donar-li visibilitat a esta celebració.

Durant el taller, organitzat en col·laboració amb l’Associació de Dones Operades del Pit de Sueca (ADOPS), dones amb càncer de mama han pogut aprendre a millorar l’aspecte de la seua pell, una de les zones més afectades pel tractament de quimioteràpia, així com a aplicar correctament el maquillatge corrector o dibuixar-se les celles.

“Està demostrat que la millora de l’autoestima és un factor bàsic per a la lluita contra el càncer de mama, ja que ajuda a les dones que s’estan sotmetent a tractaments de quimioteràpia a suportar la malaltia amb més força”, ha explicat Cuevas.

“La Ribera contra el Càncer”
Així mateix, i dins dels actes organitzats per commemorar el Dia Mundial contra el Càncer, l’Hospital de la Ribera ha participat activament en l’organització de la VIII Cursa Popular “la Ribera contra el Càncer”, que tindrà lloc demà a Alzira.

Amb un caràcter purament benèfic, els fons recaptats per esta Carrera, que eixirà des de la Plaça Major d’Alzira, a les 11:00 hores, es destinaran a la lluita contra la malaltia. L’organització de la Cursa seguirà inscrivint els participants a la mateixa Plaça Major fins a una hora abans del començament de la prova.

Departament de Salut de la Ribera


Deixa un comentari

El vostre correu electrònic no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.