Estrelles del cinema nacional es donen cita a Cullera en el VIII Festival de Curmetratges K-lidoscopi

Estrelles del cinema nacional es donen cita a Cullera en el VIII Festival de Curmetratges K-lidoscopi
  • Des de dijous fins al diumenge 20 d’octubre l’Auditori Municipal projectarà més de 60 obres

El VIII Festival de Curtmetratges K-lidoscopi de Cullera es consolida i comptarà enguany amb estrelles nacionals de cinema com ara Agustí Villaronga i Adriana Ozores. Serà este diumenge en la gala de cloenda on se li retrà un homenatge al director de cinema i se li lliurarà el premi K-lidoscopi d’Or a l’actriu.

L’edició del 2019 va ser presentada dimecres per la vesprada al vestíbul de l’Auditori Municipal a càrrec del director del festival, Julio Martí; la directora de protocol de la comissió, Lorena Porca, i l’alcalde de Cullera, Jordi Mayor.

Dins d’esta inauguració s’estrenà també l’exposició ‘Pintando Cine’ de l’artista Miguel Ferrer. Tanmateix, durant el matí fou el torn d’una de les novetats d’enguany: la projecció de curts d’animació per a escolars, els quals, a més, feren de jurat i escolliren el curtmetratge guanyador.

Altra de les principals aportacions d’esta edició són les sessions matinals per a escolars on participen cinc col·legis de Cullera, els dos instituts locals així com el de Sueca. En estes xarrades col·loqui, l’alumnat tindrà l’oportunitat d’escoltar entre d’altres al director de Virtual Art, Javier Horrillo, i a un dels membres de l’equip de direcció artística de ‘La casa de papel’, Miguel Fuster.

El certamen projectarà un total de 66 obres en la secció oficial des de hui fins al diumenge 20 d’octubre en horari de vesprada. El preu de les entrades és de dos euros, tant per a esta vesprada com per a demà 18 d’octubre i dissabte 19 d’octubre. Per a la gala de cloenda i entrega de premis del diumenge, a les 19.00 hores, serà de huit euros.

En esta festa final es projectaran les peces audiovisuals guanyadores i comptarà amb la  dansa de Pepa Cases, qui recentment ha rebut el guardó al millor espectacle d’arts de carrer dels Premis de les Arts Escèniques Valencianes.

Consolidació del Festival de Curtmetratges
La resposta del públic en este certamen ha aconseguit que després de huit anys Cullera haja afiançat un festival de cinema referent en la seua extensa agenda cultural.

En eixe sentit, Jordi Mayor reafirmà el compromís del govern local per la cultura en estreta col·laboració amb els creadors locals. «En els últims anys Cullera està experimentant un renaixement cultural superant una etapa fosca anterior on la cultura no era una prioritat».

L’alcalde assenyalà que un bon exemple d’estes sinèrgies entre sector públic, privat i teixit associatiu és el festival de curts K-lidoscopi i es felicità perquè «Cullera hui dispose d’una ambiciosa programació cultural durant tot l’any que es caracteritza pel seu nivell i pluralitat».

Ajuntament de Cullera


Deixa un comentari

El vostre correu electrònic no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.