L’Hospital de la Ribera presenta un protocol per abordar la violència de gènere des de les farmàcies

L’Hospital de la Ribera presenta un protocol per abordar la violència de gènere des de les farmàcies
  • Elaborat pel Col·legi de Farmacèutics de València, ofereix als professionals pautes per detectar casos de maltractament psicològic, físic i / o sexual

L’Hospital Universitari de la Ribera ha acollit la presentació del “Protocol de detecció de violència de gènere en farmàcia comunitària”, elaborat pel Col·legi de Farmacèutics de València.

Este protocol ha estat presentat en el transcurs d’una jornada, a la qual han assistit prop de mig centenar de professionals sanitaris i farmacèutics, i que ha estat inaugurada pel director general de Farmàcia i Productes Sanitaris de la Conselleria de Sanitat, José Manuel Ventura; la gerent del Departament de Salut de la Ribera, Liliana Fuster, i el president del Col·legi Oficial de Farmacèutics de València (MICOF), Jaime Giner.

Els professionals de l’àrea de Salut han detectat a la comarca 145 casos de violència masclista des de març de 2018

L’objectiu d’este protocol és el de formar i conscienciar els professionals farmacèutics en la detecció precoç de casos de violència de gènere. Per a això, ofereix als professionals de les farmàcies una sèrie de pautes i recomanacions, així com uns qüestionaris que els permeten detectar, derivar i comunicar casos de violència masclista -psicològica, física i / o sexual-, al Centre Dona 24 hores, Serveis socials, Policia o Guàrdia Civil.

Segons ha destacat el president del Col·legi Oficial de Farmacèutics de València, Jaime Giner, “igual que les dones víctimes de violència de gènere solen hiperfreqüentar les consultes mèdiques, el mateix passa amb les oficines de farmàcia, llocs accessibles i propers, especialment en municipis xicotets i zones rurals, fet que suposa un avantatge per detectar possibles casos de violència masclista “. Per este motiu, “cal incorporar a les oficines de farmàcia a la lluita contra la violència de gènere”.

El president del MICOF ha destacat el paper actiu que els professionals sanitaris realitzen en la detecció precoç de casos de violència masclista. En este sentit, “el MICOF ha triat el Departament de Salut de la Ribera per a la presentació d’este nou protocol per tractar-se d’un referent en la lluita contra esta xacra social, que necessita la unió de tots els professionals sanitaris i agents socials per eradicar-la” .

Per la seua banda, la gerent de l’Hospital d’Alzira, Liliana Fuster, ha explicat que “combatre la violència de gènere s’ha convertit en un dels objectius prioritaris del Departament de Salut de la Ribera des que la Conselleria de Sanitat va assumir la seua gestió directa” .

Així, des d’abril de 2018, s’han format més de 250 professionals en la detecció precoç de casos de violència de gènere, i s’han realitzat més d’una dotzena d’accions de conscienciació en què han participat prop de 400 persones.

“El grau de formació i conscienciació que estem aconseguint, en este sentit, ha fet possible que, en els últims 18 mesos, s’haja cribat a prop de 7.000 dones en les consultes mèdiques del nostre Departament de Salut, cosa que ha permès detectar un total de 145 casos de violència de gènere “, ha assenyalat Fuster.

Departament de Salut de la Ribera


Deixa un comentari

El vostre correu electrònic no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.