Les Secretaries d’Estat de Turisme i de Serveis Socials signen a Cullera un acord per a promoure l’oci segur

Les Secretaries d’Estat de Turisme i de Serveis Socials signen a Cullera un acord per a promoure l’oci segur
  • L’objectiu és evitar el consum de substàncies psicoactives, legals i il·legals, en contextos d’oci

  • Les conductes violentes o vandàliques deterioren la convivència, provoquen perillositat, generen costos al sistema i perjudiquen la imatge d’Espanya com a destinació turística de qualitat

La secretària d’Estat de Turisme, Isabel Oliver, i la secretària d’Estat de Serveis Socials, Ana Isabel Lima, han signat divendres al matí a Cullera un acord per a la promoció d’un oci segur, sostenible, saludable i de qualitat en el sector turístic. A l’acte també ha assistit el delegat del Govern en la Comunitat Valenciana, Juan Carlos Fulgencio.

L’objectiu és evitar el consum de substàncies psicoactives, legals i il·legals, en contextos d’oci ja que les seues conseqüències poden incidir negativament sobre els municipis i comunitats que els alberguen. La possible aparició de conductes violentes o vandàliques deteriora la convivència i el benestar de la ciutadania i provoquen perillositat.

A més, causen costos de manteniment d’infraestructures i de vigilància. També ocasionen costos addicionals per la necessitat de rebre atenció sociosanitària. Tot això perjudica la imatge d’Espanya com a destinació turística de qualitat.

Els ministeris d’Indústria, Comerç i Turisme i Sanitat, Consum i Benestar Social promouran la implantació a nivell nacional, de manera preferent en àrees turístiques, del Programa Nacional de Prevenció de les Drogodependències en el Sector Hostaler (“Servei Responsable”).

També s’impulsaran altres programes amb objectius semblants i igualment afavorits per la Delegació del Govern del Pla Nacional sobre Drogues, integrada en la Secretaria d’Estat de Serveis Socials.

Mitjançant aquest acord es vol també implicar les organitzacions sectorials i a les empreses d’oci i hostaleria perquè duguen a terme accions de sensibilització sobre l’oci segur i responsable.

En aquest sentit, es promourà entre els professionals del sector hostaler una cultura de servei responsable en la venda i dispensació de l’alcohol. També es conscienciarà sobre la prevenció del consum de drogues il·legals en locals d’hostaleria i la reducció de riscos i danys associats al consum de tota mena de substàncies psicoactives.

Després de la signatura, Isabel Oliver ha destacat que “des de la Secretaria d’Estat de Turisme estem treballant per a transformar el nostre model de creixement turístic cap a un més sostenible del que, sens dubte, l’oci responsable, segur i saludable ha de formar part”.

Per part seua, Ana Isabel Lima ha posat l’accent en “la necessitat d’involucrar a tots els agents implicats en la promoció d’un turisme saludable des de la sensibilització” i ha destacat que des de la Secretaria d’Estat de Serveis Socials es treballa de manera transversal en la promoció d’hàbits saludables entre els més joves.

O.R.


Deixa un comentari

El vostre correu electrònic no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.