Cullera eleva fins als 7,4 milions d’euros la inversió pública en mig centenar d’obres

Cullera eleva fins als 7,4 milions d’euros la inversió pública en mig centenar d’obres
  • El superàvit pressupostari aconseguit per l’ajuntament incrementa les previsions de construcció o reforma d’infraestructures

L’Ajuntament de Cullera superarà enguany les previsions d’inversió en obra pública i eleva fins als 7,4 la injecció econòmica per a la construcció de noves infraestructures o l’adequació de les ja existents.

Es tracta d’1,4 milions més dels previstos per l’equip de govern, que a mitjan any havia projectat una despesa en este capítol que rondava els 6 milions d’euros. Això suposa un increment del 23,33 %.

L’alcalde de Cullera, Jordi Mayor, ha assenyalat que «el bon resultat pressupostari de l’any passat ens ha permés augmentar la inversió prevista gràcies al superàvit aconseguit pel consistori».

D’esta forma, Cullera efectuarà la major inversió en obra pública en dècades després de diversos anys en què el municipi, llastrat pel deute i el restrictiu pla d’ajust, a penes havia pogut destinar recursos per a esta mena d’intervencions.

Com a exemple, entre els anys 2015 i 2018 solament es va poder invertir 3,5 milions, la qual cosa ja va suposar un canvi substancial respecte al període de crisi previ quan eixa  xifra era pràcticament pròxima a zero.

Mig centenar d’obres
Ara, gràcies al superàvit i al fet que el Govern d’Espanya va permetre als ajuntaments gastar-lo en inversions financerament sostenibles, s’estan escometent o es duran a terme al voltant de mig centenar d’obres.

«Tenim des de grans projectes com la segona fase de la piscina municipal dotada amb dos milions d’euros aportats per la Generalitat fins a uns altres més xicotets que solucionen problemes puntuals que els veïns han reclamat des de fa temps, com per exemple l’asfaltat de carrers que continuarem duent a terme», puntualitza la màxima autoritat local.

En estos moments, Cullera executa ja la majoria dels treballs i la previsió és que durant els pròxims mesos la major part d’ells queden finalitzats.

«Això suposa un salt qualitatiu i un canvi en la fisonomia de moltes parts de la ciutat i, el més important, en el dia a dia dels veïns i veïnes, ja que prioritzem la millora de la qualitat de vida en els barris», conclou Mayor.

Ajuntament de Cullera


Deixa un comentari

El vostre correu electrònic no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.