Cullera i els regants signen un conveni que garantix l’aigua en el vedat de caça

Cullera i els regants signen un conveni que garantix l’aigua en el vedat de caça
  • L’acord també regula les obres de millora en els terrenys i infraestructures on es practica l’activitat cinegètica

L’aigua en el vedat de caça de Cullera està garantida per als pròxims quatre anys. Així ho han acordat l’Ajuntament i el Sindicat de Regs en el conveni signat ahir al matí. L’acord contempla, a més, la regularització de les obres de millora en els terrenys i infraestructures on es practica l’activitat cinegètica.

El document contempla el compromís dels regants d’aportar «aigua suficient al vedat per poder realitzar-se un aprofitament òptim cinegètic, dins de les disponibilitats hídriques». Es recull així una reivindicació històrica dels caçadors, la preocupació dels quals gira tradicionalment al voltant de les condicions del nivell de l’aigua, factor fonamental per a la caça.

Per la seua banda, l’Ajuntament compensarà al Sindicat de Regs amb un 10 % de la subhasta dels llocs de caça, més el que corresponga en cas que la comissió mixta de seguiment del conveni així ho entenga.

D’altra banda, el sindicat s’obliga a realitzar obres de millora o de reparació de les séquies de la seua propietat dins del vedat i fora del mateix que en molts casos són conseqüència de l’ús per part dels caçadors.

En estes obres, l’Ajuntament assumirà el 50 % del l’import total sempre i quan es tracte d’actuacions que afecten camins rurals municipals.

El conveni s’ha signat este matí en el saló d’actes del Sindicat de Regs per part de l’alcalde de Cullera, Jordi Mayor, i el president del Sindicat de Regs, José Polo. A l’acte també hi ha assistit el regidor de Caça, Salva Tortajada.

L’acord té una durada de quatre anys amb possibilitat de renovar-se i significa un pas endavant entre les dues entitats per afavorir el bon aprofitament del vedat i per estimular el desenvolupament econòmic, cultural i social del municipi. Tal es la importància que este vedat ja forma part indispensable de la cultura i tradició del poble de Cullera.

Subhasta de replaces
Així mateix, cal recordar que el proper diumenge 13 d’octubre tindrà lloc la subhasta de replaces per a la tirada d’aus aquàtiques de la temporada 2019/2020. L’adjudicació d’estos espais per a la caça es celebrarà a l’Auditori Municipal a partir de les 11.30 h.

Al 2018 la subhasta del vedat de Cullera va aconseguir el seu màxim històric amb una recaptació que arribà als 50.450 euros.

El calendari de tirades d’esta temporada preveu que la primera es porte a terme el pròxim 30 de novembre. La darrera s’ha fixat per al 18 de gener. En total n’hi haurà huit.

Ajuntament de Cullera


Deixa un comentari

El vostre correu electrònic no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada