L’Ajuntament d’Almussafes destinarà 1.810.042 euros del superàvit de 2018 a catorze inversions

L’Ajuntament d’Almussafes destinarà 1.810.042 euros del superàvit de 2018 a catorze inversions
  • Les intervencions amb menor pressupost començaran aquest 2019, mentre que les que requerisquen una major despesa s’executaran al llarg de 2020

El ple ordinari de l’Ajuntament d’Almussafes, celebrat dijous 3 d’octubre, va aprovar destinar el superàvit municipal de 2018, que ascendeix a 1.810.042,30 euros, a inversions financerament sostenibles (IFS).

El compliment dels compromisos d’estabilitat pressupostària, sostenibilitat financera i sostre de despesa donen via lliure a l’executiu local per a invertir aquest romanent en actuacions que tinguen una vida útil superior a cinc anys, no produïsquen despeses de manteniment, independentment de les que es deriven de la seua reparació i conservació per l’ús, i no generen ingressos de cap mena, tal com marca la llei.

“Les arques públiques almussafenyes gaudeixen d’una excel·lent salut. El bon funcionament de l’administració local a nivell econòmic ens permet dur a terme inversions extra que sens dubte redundaran en un major benestar per a la ciutadania”, assegura l’alcalde, Toni González.

“Hem incorporat en aquest paquet d’actuacions projectes de tota mena. Alguns facilitaran la pràctica d’esport, uns altres milloraran la seguretat de la població en els espais públics, i fins i tot en un cas es farà un pas més en la nostra ambiciosa estratègia d’augmentar l’eficiència energètica”, assenyala el president de la corporació municipal.

L’equip de govern ha establit una llista que inclou un total de 14 projectes, que s’aniran desenvolupant tant en els últims mesos de 2019 com al llarg de 2020. Tal com ha avançat l’Ajuntament, previsiblement començaran a executar-se primer aquelles inversions que precisen un menor pressupost, atés que en ser menys complexes permeten també una major agilitat. Posteriorment, ja entrats de ple en el pròxim any, arrancaran aquelles obres que requereixen un procés d’elaboració i adjudicació més llarg.

Projectes triats
La substitució del sistema de climatització del Centre Cultural, per a la qual s’han reservat 658.500 euros, serà la intervenció a la qual es destinarà una major part del superàvit. A continuació, se situa l’última fase de reforma de les Piscines Municipals, amb 637.000 euros assignats, import al qual se sumarà en el pressupost de 2020 la quantitat restant necessària per a fer front al projecte.

Posteriorment, també apareixen en els crèdits extraordinaris concedits la instal·lació de lluminàries led en el polígon industrial, amb un pressupost de 106.097 euros, i l’aportació municipal per a finançar la renovació del pati de la Casa Ayora, que ascendeix a 85.000 euros.

Amb un cost menor apareixen l’aportació municipal per a la coberta del frontó del poliesportiu (49.945,30 euros), la col·locació de la qual ja està en marxa, dues partides de 48.000 euros cadascuna per a l’asfaltat de vies en el nucli urbà i la millora de l’accessibilitat de la zona centre i els 55.000 euros que s’utilitzaran per a l’adquisició de nou mobiliari per a espais públics.

Finalment, l’executiu local també ha volgut incloure 28.000 euros per a la reparació de l’escala del centre de salut, 20.000 per a fer el propi amb la coberta de l’edifici de Protecció Civil, 19.500 per al centre de transformació de l’ambulatori, 19.000 per a l’asfaltat de camins rurals, 18.000 per a la instal·lació de càmeres de vigilància als parcs públics i la mateixa quantitat per a la construcció d’una estructura metàl·lica en el magatzem municipal.

Ajuntament d’Almussafes


Deixa un comentari

El vostre correu electrònic no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.