El portugés Fernando Allé i el japonés Hikaru Tsukuda arrasen en el CIM Sueca més multitudinari

El portugés Fernando Allé i el japonés Hikaru Tsukuda arrasen en el CIM Sueca més multitudinari

Els cicles es van tancant en el Festival de cinema de merda de Sueca. La millor prova de que vuit edicions consecutives donen per a desenvolupar el seu particular star system és que ja hi ha realitzadors ben coneguts pel públic que guanyen premis de forma asidua. Així, el portugués Fernando Allé, entra al selecte grup, junt a David Muñoz i Guillaume Rieu, dels qui han guanyat un premi SHIT en dos edicions del festival.

Himiko-The-Godslayer-vs

Himiko The Godslayer…

En aquest cas la pel·lícula guanyadora va ser “Mutant Blast”. Un thriller postapocalíptic produït per la mítica Troma que compta amb un gran desplegament de sang, amputacion,  visceres, un home-llagosta i un dofí mutant armat amb una katana. Fernando Alle, director de la pel·lícula guardonada, ja va guanyar en la primera edició del festival, l’any 2012, amb el seu curtmetratge Banana MotherFucker.

En la secció de curtmetratges va arrasar el japonés Hikaru Tsukuda, amb la seua peça “Himiko The Godslayer vs. the daemon legion of Azure dragons”. Un apoteòsic tokusatsu on l’heroïna, Himiko, traduïda al valencià com “Amparito Roca”, lluita a mort contra una horda de dracs malvats en meitat d’un festival d’explosions i efectes especials.

En el CIM Sueca és el públic, i no un jurat, qui elegeix les pel·lícules guanyadores. El públic puntua cada pel·lícula i així s’obté un ranking que s’actualitza dia a dia. El CIM Sueca és l’únic festival del món on les pel·lícules que menys ha valorat el públic també tenen premi. De fet el guardó MORRALLA atorgat a les obres que menys puntuació aconsegueixen, sol despertar les mateixes expectatives i competència que el SHIT.

Però finalment, el premi MORRALLA s’ha quedat “a casa”, donat que el llargmetratge guanyador ha sigut “Ojo por ojo” de l’il·licità afincat a Barcelona, Michael Ramos. La brasilera “Coxinha 2” de Cristiano Sousa s’ha imposat en la secció de curtmetratges.

A més d’aquests 4 premis, l’organització del festival ha volgut atorgar mencions especials que es poden consultar, junt a la classificiació final, a la web del festival. Destaca la incursió en el palmarés del cinema hindú, que amb tres mencions, ha sigut la gran sorpresa del festival d’enguany. Dos mencions per a la pel·lícula brasilera Fome, una altra per a una webserie sobre gossos Carlinos i els locals J.Frames Bond, Rabo Parmesano, Carlos Masó i Victor Manuel López han completat el palmarés.

La huitena edició del CIM Sueca ha consolidat definitivament el festival entre el públic, amb sessions que han completat l’aforament de les 400 localitat del Centre Municipal Bernat i Baldoví de Sueca. El festival es destaca com un dels més importants a nivell europeu del cinema Trash, Gore, Serie B i undergorund.

En aquest gènere cal destacar la potència dels festivals de Catalunya i del País Valencià. Els últims anys, festivals com el B-Retina de cornellà, l’Horrorvision de Barcelona, el Bai De Fest de Roses, el Fangofest d’Amposta, el Catacumba de Godella, el Suspiria de Sant Vicent del Raspeig o el Fantosfreak de Cerdanyola, ja han superat els tradicionals centres europeus de la Serie B alemanys i neerlandesos.

CIM


Deixa un comentari

El vostre correu electrònic no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada