El Departament de Salut de la Ribera celebra a Alzira i Sueca el Cicle de Salut Mental i Cinema

  • Els estereotips que envolten els adolescents i el trastorn bipolar centraran esta vuitena edició

cinema-salut-mental-2019El Departament de Salut de la Ribera iniciarà esta setmana la vuitena edició del seu Cicle de Salut Mental i Cinema, amb el qual pretén informar i sensibilitzar la societat sobre diferents trastorns i problemes de caràcter psicològic. Serà el proper divendres, dia 4, a Alzira, en el marc de la celebració del Dia Mundial de la Salut Mental, que es commemora cada 10 d’octubre.

L’edició d’enguany, organitzada en col·laboració amb els ajuntaments d’Alzira i Sueca, i les associacions Familiars de Malalts Mentals de la Ribera Baixa (AFEMRB) i Familiars para los Drets del Malalt Mental (AFARADEM), abordarà els estereotips que envolten els adolescents, aprofundint en la riquesa de les diferències, i en el trastorn bipolar, a través d’una perspectiva integradora.

Per a això, el Cicle s’ha articulat al voltant de la projecció de dues pel·lícules, ‘Els avantatges de ser un marginat’, sobre un jove tímid i inadaptat que s’ha d’enfrontar a assumptes com l’amistat, els conflictes familiars, les primeres cites, el sexe o les drogues, i “Infinitely polar bear”, que narra la història i les dificultats d’un pare amb trastorn bipolar que, per problemes familiars, ha d’assumir la paternitat de les seues precoces i sensibles xiquetes.

La Casa de la Cultura d’Alzira acollirà la projecció d’estes pel·lícules els dies 4 i 11 d’octubre, respectivament, mentre que la Casa de la Cultura de Sueca ho farà els dies 18 i 25 d’octubre.

Segons ha destacat el cap del Servei de Psiquiatria del Departament de Salut de la Ribera, José Enrique Romeu, “a partir d’esta vuitena edició dedicarem sempre una de les projeccions a adolescents; això suposa una inversió en promoció de la salut mental, ja que este grup de població té més capacitat que qualsevol altre a l’hora d’estendre valors entre iguals, cosa que és especialment important a l’hora de reduir l’estigma social i els estereotips”.

En este sentit, cal destacar que alumnes del “Programa per a la reducció de l’estigma en la diversitat funcional”, que es porta a terme a Sueca, per part de AFEMRB, els serveis socials del municipi i la Unitat de Salut Mental Infantil i Adolescent (USMIA) del Departament de Salut de la Ribera, participaran activament en esta vuitena edició del Cicle de Salut Mental i Cinema.

L’entrada a estes sessions és lliure i gratuïta, i després de la projecció de cadascuna de les pel·lícules tindrà lloc un col·loqui moderat per professionals del Departament de Salut de la Ribera.

Departament de Salut de la Ribera

Programa VIII Cicle de Salud Mental i Cine


Deixa un comentari

El vostre correu electrònic no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.