L’Hospital de la Ribera rep el seu nou accelerador lineal per a tractaments oncològics

L’Hospital de la Ribera rep el seu nou accelerador lineal per a tractaments oncològics
  • Permetrà tractar a més de set-cents pacients a l’any amb tota mena de càncers primaris i metastàtics a partir del primer trimestre de 2020

  • És un dels equips més avançats del mercat i l’adquisició d’este equip ha suposat una inversió de 3,2 milions d’euros per part de la Conselleria de Sanitat

L’Hospital Universitari de la Ribera ha rebut, diumenge al matí, el seu nou accelerador lineal TrueBeam, un equip d’última generació per al tractament oncològic amb Radioteràpia.

Després de la recepció de l’equip en el dia d’hui, comença ara el seu procés d’instal·lació i posada en marxa. En este temps, es duran a terme una sèrie de proves necessàries per comprovar la seguretat dels feixos d’irradiació, el funcionament dels circuits d’imatge i control, i la presa de dades necessàries per als sistemes de planificació i el càlcul de distribució de les dosis.

L’Hospital d’Alzira ja ha rebut l’autorització d’instal·lació per part del Consell de Seguretat Nuclear, un requisit previ indispensable per validar el seu ús amb finalitats mèdiques. Per tot això, es preveu que el nou equipament puga iniciar la seua activitat assistencial en el primer trimestre del 2020.

Per a l’adquisició d’este accelerador lineal la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública ha destinat un total de 3,2 milions d’euros, una inversió que inclou la compra del nou equip, així com la substitució de la porta blindada del búnquer on ha estat instal·lat, la renovació del sòl i una nova instal·lació elèctrica i de climatització.

Tal com ha afirmat la gerent de l’Hospital de la Ribera, Liliana Fuster, “este equip ve a substituir un dels dos acceleradors lineals actuals, que, després de 19 anys en funcionament, s’ha quedat obsolet”. Segons Fuster, “este nou equipament respon al compromís de la Conselleria de Sanitat d’acabar amb l’obsolescència d’equips a l’Hospital d’Alzira, dotant-lo de les més avançades tecnologies en el camp del diagnòstic i tractament”.

Set-cents pacients a l’any
El nou equipament permetrà tractar a més de 700 pacients a l’any amb tota mena de càncers primaris i metastàsics. L’accelerador lineal que el centre alzireny acaba d’incorporar és un equip TrueBeam, un dels models més moderns i avançats que existeixen actualment al mercat.

Així, l’alta precisió permetrà destruir les cèl·lules canceroses minimitzant, a la seua vegada, els efectes en els teixits circumdants sans, millorant amb això el resultat clínic dels tractaments. Permetrà, així mateix, reduir el nombre de les sessions necessàries per a un gran nombre de tractaments, agilitzant així mateix els temps de resposta.

Un altre dels beneficis d’esta nova tecnologia és que les sessions de tractament de determinades patologies poden veure reduïda notablement la seua durada, en passar de 20 minuts a només 3 minuts, cosa que minimitza l’estrès que cada sessió genera en el pacient.

Així mateix, l’equip porta incorporat un sistema d’imatge per Raigs X integrat que permet conèixer la posició exacta del tumor per, així, delimitar els feixos de radiació amb major exactitud. Si el pacient es mou voluntària o involuntàriament, el metge i tècnic ho detecten i ajusten el feix de radiació, una característica que contribueix, encara més, a l’efectivitat, precisió, seguretat i rapidesa dels tractaments.

A més de les teràpies pròpiament oncològiques, el nou accelerador lineal també es pot emprar per a tractaments de tumors no malignes inaccessibles a la cirurgia per la seua localització o comorbiditat del pacient, mitjançant tècniques de radiocirurgia o estereotàxia.

Departament de Salut de la Ribera


Deixa un comentari

El vostre correu electrònic no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.