Baladre, l’exciclista Jesús Guzman i l’activista Encarna Torres, candidats als Distintius 9 d’Octubre 2019

Baladre, l’exciclista Jesús Guzman i l’activista Encarna Torres, candidats als Distintius 9 d’Octubre 2019
  • L’alcaldia proposa atorgar-los el màxim reconeixement municipal i ho sotmetrà a votació en un ple extraordinari dilluns que ve

El col·lectiu Baladre Pro-discapacitats Psíquics de Cullera, l’exciclista professional Jesús Guzmán Delgado i l’activista Encarna Torres Gómez han sigut proposats com a candidats per als Distintius 9 d’Octubre 2019, el màxim reconeixement que atorga l’Ajuntament de Cullera a col·lectius i personalitats de la localitat.

cullera-jesus-guzman-encarna-torresL’Alcaldia de Cullera ha elevat hui una proposta al ple per a la concessió d’estos guardons, decisió que haurà d’adoptar-se en una sessió extraordinària que se celebrarà dilluns que ve a les 9 hores.

Concretament, en la modalitat col·lectiva es vol reconéixer el treball de l’associació Baladre al llarg dels seus vint anys d’existència per la seua important tasca social desenvolupada a la ciutat per a millorar la qualitat de vida de les persones amb necessitats especials, promoure el desenvolupament de l’autonomia personal i promocionar oportunitats per a la seua socialització.

En la modalitat individual, el consistori cullerenc pretén reconéixer la figura de Jesús Guzmán, qui fora figura del ciclisme en els anys 80, per la seua trajectòria esportiva tant com professional com després col·laborant amb la direcció tècnica d’importants esdeveniments ciclistes com la Volta a la Comunitat Valenciana o la Vuelta a Espanya.

També en eixa mateixa modalitat, Cullera vol posar en valor la figura de l’activista Encarna Torres, qui a la seua avançada edat continua sent partícip de moltes entitats de caràcter social i cultural. Una labor que ha desenvolupat al llarg de tota la seua vida fins i tot en aquells temps en què la participació de la dona en la vida pública era pràcticament residual i la seua presència en estos àmbits estava vetada o limitada pel context dominant.

Els Distintius 9 d’Octubre que atorga anualment Cullera naixen de la missió que tenen els ajuntaments de vetlar pel record i reconeixement de totes aquelles persones o entitats que destaquen o hagen destacat en qualsevol camp en algun moment de la seua vida o trajectòria. En 2013, el Ple del consistori cullerenc, a proposta de l’Alcaldia-Presidència, va instituir els Distintius 9 d’Octubre amb l’objectiu esmentat de reconéixer-les, distingir-les i premiar-les públicament.

El lliurament dels Distintius se celebrarà en un acte solemne previst per al 8 d’octubre a les 20 hores a l’Auditori Municipal de Cullera.

Ajuntament de Cullera


Deixa un comentari

El vostre correu electrònic no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.