Albalat i Sueca, entre la trentena de municipis que participen en el ‘Mans al Riu’ d’enguany

  • La jornada busca visibilitzar el mal ús que fem dels rius i barrancs

  • La campanya de voluntariat ambiental celebra la seva desena edició

La històrica campanya de voluntariat ambiental de la Fundació Limne arriba a la seva desena edició i, seguint l’esperit d’anys anteriors, “Mans al Riu” pretén seguir fomentant la participació ciutadana en la conservació i millora dels rius.

cartell-mans-al-riu-2019L’acció consisteix en una neteja de rius organitzada conjuntament en diversos municipis amb ànim de visibilitzar l’estat dels nostres ecosistemes aquàtics, incitant a una gestió responsable dels nostres residus. A la darrera edició de la jornada van participar mil persones, que van retirar vora 11 tones de residus dels trams de rius i barrancs on s’actuà.

Des de Limne assenyalen que “la campanya Mans al Riu vol ressaltar que molts trams de riu es fan servir, incomprensiblement, com abocadors il·legals”. De fet, a cada edició de la campanya retiren multitud de residus inversemblants, com matalafs, neveres, televisors, sofàs, cadires de platja, bombones de butà o pneumàtics, entre molts d’altres.

La campanya “Mans al Riu” no es va crear per solucionar el problema actuant amb voluntaris, sinó perquè els assistents a la jornada coneguin de primera mà la problemàtica i transmetin el missatge als seus familiars, veïns i coneguts. “Es necessari informar els ciutadans de com de perniciós és l’abandonament d’eixes andròmines al riu, donant a conèixer les alternatives que ofereix cada municipi per la correcta gestió d’eixos residus voluminosos”, conclouen des de l’entitat conservacionista.

“Mans al Riu” arribarà enguany als municipis d’Albalat de la Ribera, Alborache, Alfarb, Algemesí, Altea, Alzira, Beniarbeig, Bétera, Borriana, Canals, Carcaixent, Carlet, Catadau, Catarroja, el Verger, Gandia, Guardamar del Segura, l’Alcora, l’Alcúdia, l’Eliana, la Pobla de Vallbona, Llombai, Manises, Ondara, Quart de Poblet, Sot de Chera, Sueca, Vilallonga, Xixona i Yátova, mercès al patrocini de Global Omnium i d’Ecovidrio.

El gruix de les activitats de la campanya es durà a terme el cap de setmana del 28-29 de setembre. L’activitat, oberta a la participació de tota la ciutadania, té un marcat caràcter lúdic i didàctic.

O.R.


Deixa un comentari

El vostre correu electrònic no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.