Solta massiva de globus biodegradables a Sueca per a donar visibilitat a la malaltia de l’alzheimer

Solta massiva de globus biodegradables a Sueca per a donar visibilitat a la malaltia de l’alzheimer

L’Associació de Familiars de Persones amb Alzheimer i altres demències de Sueca, AFASU, ha organitzat este matí, en la plaça de l’Ajuntament, un acte per a commemorar el Dia Mundial d’esta malaltia, que es va celebrar el passat 21 de setembre.

Elvira Oviedo, presidenta del col·lectiu, ha llegit un manifest a la porta del consistori, acompanyada per l’alcalde de Sueca, Dimas Vázquez; els regidors de Serveis Socials, Manoli Egea; Igualtat, Gema Navarro; Educació, Joan Carles Vázquez; Comunicació, Julián Sáez; i altres membres de la Corporació. En la seua intervenció, Oviedo ha reivindicat “una necessària evolució per a garantir la comprensió i adequat abordatge integral de l’alzheimer”.

Així mateix, la presidenta d’AFASU ha demanat, entre altres mesures, “una urgent valoració i reconeixement de la identitat pròpia de cada tipus de demència;  especialització a l’hora de prestar l’atenció, serveis, recursos i cures; una major atenció cap a la figura del cuidador; més investigació biomèdica i de caràcter social; i la tendència cap a unes polítiques de protecció adaptades a les persones”.

L’alcalde de Sueca, per la seua banda, ha apel·lat a “una major inversió en investigació i recursos, per part dels governs, per als cuidadors i familiars a fi d’aconseguir un major benestar per als malalts i les seues famílies, perquè al final tots són actors en esta malaltia”.

L’acte, al qual estava convidada tota la ciutadania, i en el qual han participat els col·legis del municipi, ha finalitzat amb la solta de centenars de globus verds biodegradables.

Ajuntament de Sueca


Deixa un comentari

El vostre correu electrònic no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.