Dijous arranca el CIM de Sueca amb l’estrena de Harvey Johnson, un llargmetratge valencià d’acció de baix pressupost

Dijous arranca el CIM de Sueca amb l’estrena de Harvey Johnson, un llargmetratge valencià d’acció de baix pressupost

Durant els darrers 8 anys, centenars d’aficionats al cinema de la Serie B, el Gore i el Trash, han anat peregrinant a Sueca per a gaudir del CIM, un festival de cinema unànimement reconegut per crítica i públic com “el més imbècil del panorama mundial”.

fotograma-inflection

‘Inflection’, de Michael Ramos

Enguany, com cada final de setembre, Sueca es tornarà a engalanar i convertir en la capital de la “merda seca”. La indefugible cita amb el CIM serà a l’antic Cine Lido, ara Centre Municipal Bernat i Baldoví, del dijous 26 al diumenge 29 de Setembre. Durant estos 4 dies es es podran veure 5 llargmetratges i 100 curtmetratges a concurs i l’entrada a totes les projeccions serà gratuïta.

El festival ha multiplicat el seu pressupost per una xifra entre zero i u, alhora ha anat guanyant popularitat any rere any. És, junt al Horrorvision de Barcelona, el B Retina de Cornellà, el Bai de Fest de Roses i el Fangofest d’Amposta, un dels festivals més importants de la seua especialitat. És un dels esdeveniments culturals més potents del País Valencià (o Comunitat Valenciana o Región de Levante, segons es vulga) per la quantitat i “qualitat”, de la seua programació.

Pràcticament tot s’hi val en el CIM: La série b, el trash, el gore, l’amateur, l’underground i en general les pel·lícules amb més il·lusió i humor que mitjans tècnics. El festival reforça la seua vocació internacional projectant films de més de vint nacionalitats i provinents de tots els continents. Compta amb gran nombre d’estrenes a l’Estat Espanyol i una dotzena d’estrenes absolutes a Europa. Es pot consultar la programació completa a la web del festival.

Les projeccions del CIM Sueca solen ser una festa en sí mateixa. El públic interacciona lliurement cridant o aplaudint, normalment coincidint amb els esguits de sang, les amputacions de membres o les evisceracions que es mostren a la pantalla. El públic també és l’absolut protagonista a l’hora de donar els premis, ja que totes les pel·lícules se sotmeten a estricta votació popular per tal de decidir els guardons, tant a les millors com a les pitjors produccions (sí, també les pitjors tenen premis!).

El festival d’enguany comptarà amb novetats importants, el Centre Municipal Bernat i Baldoví ha sigut completament remodelat per a acollir l’esdeveniment i els waters han sigut ampliats per a satisfer la gran demanda de paper higiènic. També s’han multiplicat el nombre de pel·lícules subtitulades al suecà, molt demandades per l’audiència.

El CIM d’enguany s’encetarà amb Harvey Johnson, una pel·lícula valenciana d’acció, aventura i katanes. El divendres tindrà lloc la projecció de Forgotten Scares, un documental sobre el cinema de culte belga, un gran desconegut a l’estat espanyol, per la nit, en la sessió sorpresa, podrem gaudir d’un d’estos clàssics films neerlandesos.  La sessió sorpresa comentada a tres veus pel showman Toni de l’Hostal i dos o tres personatges més que passen pel carrer, promet ser impactant.

D’entre les personalitats que han confirmat la seua presència al festival hi ha l’equip de rodatge de Harvey Johnson, el realitzador Juan Salvador Baixauli Asins, l’equip de Rabo Parmesano, l’staff de la webserie Carlinos, els locals Carlos Masó, Vicent Pérez i David Ferrer i els clàssics de la faràndula Pablo Gabaldón (director de la productora Artistas Anónimos), l’animador i patinador valencià J. Frames Bond, el crític i realitzador de cinema Joaquin Vallet i l’artista polonès afincat a Sollana klaus-Günter Koscieniewicz.

El “plat fort” vindrà amb l’estrena de Mutant Blast, el dissabte 28 a les 18:00, on el guanyador del primer CIM Sueca, el portugués Fernando Alle, presentarà el seu primer llargmetratge coproduït amb la mítica Troma Films. Les sessions golfes del divendres i dissabte, on la festa i el sofriment es perllonguen fins la matinada, son de les més esperades pels fans més curtits que sovint pugnen entre ells pel dubtós honor de romandre a la butaca fins al final.

CIM


Deixa un comentari

El vostre correu electrònic no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.