Un meteorit impactarà als carrers de Sueca en el marc de la 30 Mostra Internacional de MIM

Un meteorit impactarà als carrers de Sueca en el marc de la 30 Mostra Internacional de MIM
  • Tres dècades ininterrompudes amb el millor teatre gestual de l’escena local, nacional i internacional

La 30a Mostra Internacional de Mim a Sueca desplega la seua programació per al cap de setmana amb espectacles sustentats en la llibertat creativa al mateix temps que reflexionen sobre les diferències culturals, l’empatia o la violència, o aborden temes com el treball infantil o la cultura i les tradicions valencianes. I tot això amb el carrer com a espai escènic i vital.

ASTEROID-CAMPI QUI PUGUIAmb l’objectiu d’aconseguir un impacte sorprenent i transformador en l’espai públic, la companyia catalana Campi qui pugui arriba demà per primera vegada a la Comunitat Valenciana en el marc del MIM amb Asteroid. Un meteorit impactarà als carrers de Sueca i la policia desplegarà el seu excèntric equip de científics. Un espectacle d’humor absurd i de titelles que afronta la forma de relacionar-nos amb allò que desconeixem, les diferències culturals i els marcs mentals que limiten la nostra capacitat per a entendre el món. Els espectadors d’aquesta edició tan especial tindran també l’oportunitat de veure per primera vegada en la nostra geografia Block, en el qual els anglesos Motionhouse deconstruiran i reformaran en la Plaça de Sant Pere vint blocs de gran grandària en una infinita varietat de formes.

La guardonada companyia suecana Maduixa Teatre presentarà per la seua banda aquest dissabte la seua última producció, LÙ al Casal Multiusos. Amb un títol que en xinés significa “camí”, es tracta d’un delicat i potent muntatge que aborda el treball infantil a través de la dansa i imatges de gran bellesa que creen un univers màgic i de fantasia que serveix de refugi als més xicotets per a poder afrontar i resistir la duresa de la seua vida quotidiana.

Els valencians Titoyaya Dansa, plataforma de dansa contemporània creada fa més d’una dècada sota el principi de la llibertat creativa, reflexionaran a través del moviment sobre l’empatia i la manera de relacionar-nos en Social Animal. I tot això per a mostrar-nos en l’espai públic que qualsevol aspecte, en principi positiu i enriquidor, pot ser el detonant d’una explosió de violència d’uns contra altres.

Xarxa Teatre + Veles e Vents + @GoyangLake ArtsFestivalQue la dansa no entén d’idiomes ni de fronteres ho descobrirem en l’espectacle Topa, de Kukai Dansa i Brodas Bros, una trobada entre la dansa tradicional basca i la dansa urbana hip-hop, reconegut amb nombrosos premis en prestigiosos festivals. Amb una coreografia molt enèrgica i contemporània, quatre ballarins prendran l’escenari de la Plaça de l’Ajuntament per a entaular un diàleg dancístic entre dues formes d’expressió i orígens diferents. Els carrers de la capital de la Ribera Baixa es vestiran també amb el moviment de Brodas Bros i el seu treball coreogràfic Solo 2 que planteja la complicitat entre germans sense establir límits entre el hip-hop i la dansa contemporània.

La jornada del dissabte culminarà amb un clàssic de la companyia Xarxa Teatre: el seu reeixit Veles e Vents que, després de 25 anys de la seua estrena, ens continua sorprenent. Un grandiós espectacle, que es desenvoluparà ja entrada la matinada en la Plaça Jaume I, que beu d’Ausiàs March per a mostrar un mar idíl·lic però també apocalíptic. Un mar que és font de vida i connector de cultures però també un mar en plena destrucció, convertit en cementeri nuclear i en flames per les catàstrofes petrolieres.

MIM


Deixa un comentari

El vostre correu electrònic no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.