Cullera inicia la reforma de l’Escola d’Adults després de dècades d’abandó

Cullera inicia la reforma de l’Escola d’Adults després de dècades d’abandó
  • Les instal·lacions són antigues i presenten nombroses deficiències, el que havia generat les queixes de la comunitat educativa

L’Ajuntament de Cullera ha iniciat les obres de reforma del Centre de Formació de Persones Adultes (FPA). Es tracta d’unes instal·lacions educatives antigues i que presenten nombroses deficiències després de dècades d’abandó, fets que  havien generat les queixes del professorat i l’alumnat.

obres-reforma-epa-cullera_2Els treballs iniciats este dimarts se centren sobretot en l’eliminació de barreres arquitectòniques, la millora dels espais comuns, el canvi de les finestres a les aules per a aconseguir una major eficiència energètica, el condicionament de la sala de professors i la reforma dels banys. L’actuació compta amb un pressupost de 148.000 euros.

Actualment, més de 500 alumnes estudien en la coneguda popularment com a Escola d’Adults de Cullera (EPA). A més de la formació bàsica de persones adultes perquè puguen obtindre el títol de l’ESO i l’accés directe a cicles formatius de grau mitjà, l’FPA oferix programes formatius d’aprenentatge del valencià per a nacionals i estrangers o castellà per a estrangers.

També existix l’opció de preparar les proves d’accés a la universitat per a majors de 25 anys, les proves d’accés a cicles formatius de grau superior i cursos d’A2, B1 i B2 d’anglés.

Tot en el seu conjunt convertix l’FPA en un dels pilars de l’oferta educativa del municipi, per la qual cosa «és de justícia que es milloren les instal·lacions de l’EPA, que durant dècades han sigut els grans oblidats de l’educació a Cullera», assenyala la primera tinent d’alcalde, Sílvia Roca.

La també regidora d’Educació considera que després de la intervenció «s’haurà millorat substancialment el centre» encara que assenyala que «haurem de continuar implementant millores per a aconseguir l’objectiu d’adaptar les instal·lacions a les necessitats educatives actuals. Teníem ja un excel·lent professorat i ara el que pretenem és que el centre reunisca les condicions mínimes».

Roca posa en valor l’aposta de l’equip de govern municipal per millorar l’EPA no solament pel que fa a les instal·lacions sinó també en la millora de les condicions del professorat, mesures que es van prendre ja l’anterior legislatura.

Mentre duren les obres, les classes s’han reubicat en diferents aules de la localitat.

Ajuntament de Cullera


Deixa un comentari

El vostre correu electrònic no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.