La Guàrdia Civil desmantella a Sueca quatre punts de venda de substàncies estupefaents a la menuda

La Guàrdia Civil desmantella a Sueca quatre punts de venda de substàncies estupefaents a la menuda
  • En el marc de l’operació “Ruiseñor” varen procedir el passat divendres a la detenció de sis persones pels presumptes delictes de cultiu i elaboració de drogues, pertinença a grup criminal i defraudació de fluid elèctric

Dins dels serveis establits per a evitar el cultiu i elaboració de substàncies estupefaents a la província de València i eradicar els punts de venda de droga a la menuda, la Guàrdia Civil de Sueca ha desmantellat quatre punts de droga a la menuda en aquesta població.

guardia-civil-sueca-menudeo-2En el marc de l’operació “Ruiseñor”, iniciada des de Sueca a la fi de desembre de 2018, s’ha procedit contra sis persones per la seua implicació en els delictes contra la salut publica de substàncies estupefaents de venda a la menuda.

La fase d’explotació va culminar quan els agents de la Guàrdia Civil van procedir al registre de sis domicilis de Sueca i un del Perelló, quatre d’ells utilitzats per a la venda a la menuda de substàncies estupefaents. Per la qual cosa es va procedir a la detenció de sis homes de nacionalitat espanyola i romanesa, d’entre els 16 i 32 anys per la seua implicació en els delictes contra la salut pública (tràfic de drogues), defraudació de fluid elèctric i pertinença a grup criminal.

Els detinguts exercien labors de vigilància sobre els punts de venda, traslladant fins i tot als clients a les habitatge i realitzant repartiments a domicili, segons assegura la institució armada a través d’una nota informativa.

Públic i notori al carrer
Pel que sembla, segons les mateixes fonts, joves de Sueca es dirigien a aquests domicilis per a comprar tot tipus de substàncies estupefaents (cocaïna, marihuana, èxtasi o haixix), entraven en els mateixos i després de romandre un breu espai de temps els abandonaven ja amb la substància adquirida, circumstància que era palesa en la localitat, causant greu alarma social, ja que a part d’aquestes vendes es produïen altercats en la via pública.

Amb aquestes actuacions s’han pogut intervindre a prop més de 13.000 euros en efectiu, tres bàscules de precisió, 58 telèfons portàtils, cocaïna, haixix i marihuana en dosis preparada per a la venda; pastilles d’èxtasis; anabolitzants; una pistola “Táser”; dos defenses extensibles, així com substàncies per al tallar la droga i utensilis per al cultiu de marihuana. També tres vehicles suposadament utilitzats per a la distribució i venda de les substàncies estupefaents.

En aquest dispositiu han participat, a més dels agents de l’àrea d’investigació de la Guàrdia Civil de Sueca, agents del GRS de València i Unitats de Seguretat Ciutadana. El mateix institut armat, destaca la presència de gossos de raça perillosa en els habitatges registrats, que van ser reduïts sense ocasionar cap mena de mal físic als animals.
Les diligències instruïdes han sigut entregades en els Jutjats d’Instrucció número 2 de Sueca.

O.R.


Deixa un comentari

El vostre correu electrònic no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada