Cullera agilitza els tràmits per a retirar les canyes de les platges

Cullera agilitza els tràmits per a retirar les canyes de les platges
  • L’ajuntament demana que es busque una solució conjunta amb la CHJ i els municipis

L’Ajuntament de Cullera agilitzarà els tràmits per a retirar en el menor temps possible les canyes i la resta de brutícia que s’acumulen a les platges del sud de la localitat després de l’última gota freda.

canyes--residus-platja-culleraL’alcalde, Jordi Mayor, ha anunciat que el consistori procedirà a la neteja amb els seus propis recursos econòmics al marge que es reben ajudes de les Administracions superiors.

La fi és que l’operació es duga a terme de forma ràpida i les platges del Marenyet, l’Estany i el Brosquil tornen a la normalitat «com més prompte millor».

«No permetrem que les canyes i tots els residus s’acumulen durant setmanes i fins i tot mesos», comenta la màxima autoritat local.

El primer edil cullerenc està convençut que les Administracions superiors implicades en la gestió de la conca del riu mostraran la seua «sensibilitat amb la problemàtica que tenim en el nostre municipi cada vegada que patim una gota freda».

Mayor adduïx que es tracta a més d’evitar un problema ambiental i molèsties als veïns i usuaris de les platges. I és que el Xúquer estos dies ha arrossegat a més de vegetació, animals morts, muntanyes de plàstics i estris de tota mena que han anat a parar al fons del mar o a la vora.

L’actuació suposarà un cost econòmic que hauran de suportar inicialment les arques municipals. «A hores d’ara de l’any i amb el pressupost en un avançat estat d’execució, això suposa un enorme esforç que hem de pagar els cullerencs de la nostra butxaca», expressa Mayor.

Solució conjunta
Malgrat la complexitat del problema, des de l’equip de govern «volem treballar conjuntament amb la Confederació Hidrogràfica del Xúquer i la resta d’ajuntaments per a trobar solucions que minimitzen aquest impacte de les gotes fredes a les nostres platges», ha declarat Mayor.

L’alcalde recorda que estos fenòmens tenen a més una dimensió econòmica important en localitats turístiques com Cullera. El fet que la gota freda haja arribat en la primera quinzena de setembre afecta de forma directa al sector turístic en un mes en què encara milers de banyistes s’acosten fins als arenals cullerencs-

Ajuntament de Cullera


Deixa un comentari

El vostre correu electrònic no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada