El Departament de Salut de la Ribera iniciarà a l’octubre la campanya de vacunació de la grip

  • S’han remès 51.000 cartes personalitzades als ciutadans de la comarca inclosos en els grups de risc citant-los amb data i hora perquè acudeixen al seu centre de salut a vacunar-se

El Departament de Salut de la Ribera començarà, dilluns pròxim, 22 d’octubre, la campanya de vacunació contra la grip per a la temporada 2018-2019. Per això, compta amb una provisió inicial de 47.700 dosi de vacuna remeses des de Salut Pública.

cartell-campanya-gripPer tal de facilitar l’accés dels ciutadans de la Ribera a la vacunació, des del Departament de Salut s’han remès 51.000 cartes personalitzades a les persones majors de 64 anys -el grup de risc més important- oferint-los data i hora per vacunar-se en el seu centre de salut.

Segons han destacat des de la Direcció d’Infermeria d’Atenció Primària, “esta campanya de remissió de cartes amb data i hora es realitza en este Departament de Salut des de fa més de 20 anys, abans fins i tot de la posada en marxa de l’Hospital d’Alzira, i és un signe distintiu de la campanya de la vacunació a la nostra comarca”.

D’esta manera, s’evita als pacients cues i esperes innecessàries i s’agilitza la feina dels professionals sanitaris. “Cal destacar que tots els centres de salut de la Ribera estan preparats amb personal d’infermeria per atendre degudament este pla de vacunació anual de la Conselleria de Sanitat, l’objectiu del qual és el d’evitar complicacions en persones amb malalties de base, en què la grip pot produir descompensacions greus i ingressos hospitalaris”, han assenyalat des de la Direcció d’Infermeria d’Atenció Primària.

En qualsevol cas, si un ciutadà inclòs en un dels grups de risc on és recomanable la vacunació no rep la seua carta personalitzada, només ha d’acudir al seu centre de salut amb la seua targeta SIP per sol·licitar la vacunació.

Grups de risc als quals es recomana la vacuna
La Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública recomana i insisteix en la importància de la vacunació enfront de la grip a les persones majors de 64 anys, els malalts crònics cardiovasculars o respiratoris, malalts renals, immunodeprimits, diabètics o amb obesitat mòrbida.

Així mateix, s’inclouen dones embarassades, treballadors sociosanitaris, persones que tenen cura d’altres que pertanyen a algun grup de risc, i xiquets i adolescents, d’entre 6 mesos a 18 anys, que reben tractament prolongat amb àcid acetilsalicílic, per la possibilitat de desenvolupar un síndrome de Reye.

Un altre grup de risc són les persones que treballen en serveis públics essencials, amb especial èmfasi en els següents subgrups: forces i cossos de seguretat de l’Estat, bombers, serveis de protecció civil, persones que treballen en els serveis d’emergències sanitàries i treballadors d’institucions penitenciàries i d’altres centres d’internament per resolució judicial.

A més, Sanitat recomana vacunar-se a viatgers internacionals, persones que estan directament involucrades en les tasques de control i eradicació dels brots, i persones que viuen i/o treballen en granges d’aus on s’han notificat brots o es sospita de la seua existència.

Departament de Salut de la Ribera


Deixa un comentari

El vostre correu electrònic no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.