La Guàrdia Civil investiga a tres persones per la pesca il·legal de tonyina roja al Perelló

La Guàrdia Civil investiga a tres persones per la pesca il·legal de tonyina roja al Perelló
  • El passat 1 de juliol entrà en vigor la prohibició de pesca d’aquesta espècie a causa de l’escassetat d’exemplars

Dins dels serveis establits per part de la Guàrdia Civil de València amb la finalitat de detectar activitats il·lícites respecte a la pesca de la tonyina roja (Thunnus thynnus), s’han investigat a tres persones, dos homes i una dona d’edats compreses entre els 23 i 40 anys i origen espanyol al Perelló.

Dins de l’operació “Pescatome” agents del Seprona de la Guàrdia Civil de València van comprovar com en una embarcació, tripulada per tres persones, es que van procedir a la descàrrega d’una pesada caixa i la seua posterior introducció en un vehicle aparcat prop d’aquesta.

Després d’aquest fet, es va procedir a l’explotació d’aquest operatiu abordant els agents al pilot de l’embarcació i alhora amo de l’automòbil.

Una vegada identificat a la persona indicada, se li va sol·licitar que obrira el vehicle per a ser inspeccionat el seu interior, trobant a l’interior d’aquest, la caixa blanca descarregada de l’embarcació. Després de l’obertura de la caixa per a veure el contingut, es va poder observar que aquesta contenia, una vegada pesat, 60 kg de tonyina roja ja trossejada i disposada en bosses de plàstic.

Amb aquesta actuació s’ha evitat la possible introducció d’aquest producte en el mercat per al consum humà. S’han realitzat proves per a conéixer l’estat sanitari del peix. Des del passat 1 de juliol està prohibida la pesca d’aquesta espècie a causa de l’escassetat d’exemplars.

Es va procedir a la investigació de les tres persones que es trobaven en l’embarcació, a la intervenció del peix i al precinte de l’embarcació que ha quedat a la disposició de l’Autoritat competent. Les diligències instruïdes han sigut entregades en la Fiscalia de Medi Ambient de València.

O.R.


 

Deixa un comentari

El vostre correu electrònic no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.