L’Ajuntament d’Almussafes presenta la seua oferta de tallers culturals per al proper curs

L’Ajuntament d’Almussafes presenta la seua oferta de tallers culturals per al proper curs
  • El consistori renova la seua aposta per les arts plàstiques, el teatre, la ceràmica, la costura i la confecció d’indumentària valenciana

Aprendre a cosir una camisa o un vestit regional, pintar un quadre o posar-se en la pell dels més variats personatges de ficció continua a l’abast dels almussafenys i almussafenyes gràcies a l’àmplia oferta de tallers socioculturals organitzats cada any per l’Ajuntament de la localitat amb l’objectiu de potenciar la creativitat de la ciutadania. Impartits per professionals especialitzats en cada disciplina i a preus baixos, els cursos que es proposen des del consistori de la localitat permeten a les persones inscrites desenvolupar les seues habilitats manuals i la seua imaginació mentre comparteixen el seu temps d’oci amb els seus conveïns.

Per a la nova temporada 2019-2020, que donarà començament el proper mes d’octubre, la Regidoria de Cultura ha acordat renovar íntegrament la programació implementada el passat curs, en el qual es van incloure un total de cinc activitats amb diversos graus de dificultat, “donant l’oportunitat a la població no solament de descobrir aquestes disciplines amb un professorat de qualitat, sinó també d’aprofundir en aqueixes matèries fins a aconseguir resultats en molts casos sorprenents per a tractar-se de nivells amateurs”, sosté l’edil de Cultura, Alex Fuentes.

L’executiu local reobri amb diversos grups i horaris les escoles municipals d’Arts Plàstiques, on proposa tallers de dibuix i pintura per a persones adultes, infància i adolescència, de Teatre, en la qual repeteix l’experiència de plantejar grups per a totes les edats i fins i tot un infantil en anglés, i de Ceràmica, en la qual les persones inscrites aprenen diverses tècniques relacionades amb aquesta qüestió.

Així mateix, les persones amants de la costura continuaran comptant amb classes d’iniciació i perfeccionament de tall i confecció i d’elaboració d’indumentària valenciana. La relació completa de grups i horaris, així com la normativa per la qual es regiran, es donaran a conéixer pròximament en l’Agenda d’Activitats dels mesos de setembre i octubre, que es distribuirà en breu pel municipi i podrà descarregar-se a través del portal web municipal.

Les inscripcions, que tenen un cost de 10 euros al trimestre, encara que s’han establit diferents descomptes per a determinats col·lectius, començaran el pròxim dimarts 17 de setembre per a les persones empadronades en la localitat i, sempre que queden places disponibles, a partir el dimarts 24 es permetran les matrícules de les quals no ho estan. En tots dos casos, podran realitzar-se a partir de les 9 hores, tant en la recepció del Centre Cultural com en internet a través de ServiWeb, i cada ciutadà podrà formalitzar la matrícula de dues persones. Encara que tots els cursos són trimestrals, una vegada adquirida la plaça pot mantindre’s durant tota la temporada, sempre que es respecten els períodes de renovació.

“En aquestes classes, més enllà dels continguts tractats en cada sessió, i com ocorre en les associacions, la gent es troba, conversa, roman en contacte i, en definitiva, es fa poble, una manera de créixer com a comunitat que hem de preservar posant per a això els nostres recursos”, comenta Fuentes, qui considera que “és important estar atents a les inquietuds de la ciutadania per a anar adaptant-se a les seues necessitats i estar a l’altura de les seues expectatives, el que espere que hagem aconseguit amb aquesta programació”.

Ajuntament d’Almussafes


Deixa un comentari

El vostre correu electrònic no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada