Cullera es prepara per a convertir-se en la capital europea del rugbi inclusiu

  • Más de 200 jugadors participaran en la III edició del festival internacional per a persones amb i sense discapacitat

cullera-rugbi-inclusiu.2019Cullera torna a convertir-se al setembre en la capital europea de l’esport integrador. Per tercer any consecutiu, la ciutat costanera acull el Festival Internacional de Rugbi Inclusiu, organitzat per Trust Rugbi International i el Club de Rugbi de Cullera. La cita, que compta des de la seua creació amb el suport de l’Ajuntament de Cullera, preveu la participació de més de 200 esportistes amb i sense discapacitat i sense diferències per sexe.

L’esdeveniment es desenvoluparà entre els dies 6 i 8 de setembre i congregarà persones procedents de diferents països europeus com ara Escòcia i Anglaterra i diferents comunitats autònomes de tot Espanya.

A més, enguany com a principal novetat l’esdeveniment compta amb el I Concurs Inclusiu Internacional de Paelles, que se celebrarà el dissabte 7 de setembre a partir de les 20 hores als Jardins del Mercat Municipal.

El concurs culinari reunirà restaurants de la zona i als mateixos participants en el festival de rugbi. El seu objectiu és mostrar les diferents capacitats de les persones amb discapacitat intel·lectual.

«Volem donar visibilitat i mostrar les capacitats per a l’ús dels nostres jugadors de rugbi», apunten des de Trust Rugbi International. «També servirà perquè les persones que vénen de fora tinguen l’ocasió de conéixer un plat emblemàtic de la gastronomia valenciana que té fama mundial», indiquen.

El festival tindrà el seu prolegomen el divendres 6, a les 20 hores, amb la recepció dels participants per part de les autoritats locals a l’Auditori Municipal. La jornada del dissabte s’iniciarà amb una activitat de surf inclusiu a les platges del Marenyet amb la col·laboració de l’Escola de Surf Posidònia.

Ja a la vesprada, el camp municipal de rugbi Juan Palomares Corella acollirà a partir de les 15.30 hores i fins a les 19 hores els distints partits. En els encontres la competitivitat passa a un segon pla per a deixar espai a la diversió.

La iniciativa pretén fer de l’esport un mitjà per a millorar la qualitat de vida de persones amb i sense discapacitat, però sobretot fomentar un canvi social amb la inclusió com a mascaró de proa.

El regidor d’Esports, Javier Cerveró, s’ha mostrat «orgullós» perquè el festival que va nàixer amb la voluntat de convertir-se en un referent de l’esport inclusiu «es vaja consolidant a poc a poc i faça que el nom de Cullera sone per donar suport a la pràctica esportiva dirigida a persones amb discapacitat».

Cerveró destaca que des del consistori «apostem fort pels esdeveniments esportius que fomenten la igualtat, la inclusió i l’esport base com a pilars fonamentals de la nostra acció, convertint a Cullera en un exemple de municipi socialment responsable, compromés i amb valors».

Ajuntament de Cullera


Deixa un comentari

El vostre correu electrònic no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.