Formació de Persones Adultes d’Almussafes presenta la seua oferta per al nou curs

Formació de Persones Adultes d’Almussafes presenta la seua oferta per al nou curs
  • Els idiomes, la cultura bàsica, la informàtica i la preparació per a proves d’accés conformen la programació d’aquest servei públic

A principis del pròxim mes de setembre, el Centre Municipal de Formació de Persones Adultes d’Almussafes (CMFPA) tornarà a obrir les seues portes per a començar la temporada 2019-2020, en la qual aquest servei públic oferit per l’Ajuntament de la localitat té previst impartir fins a un total de huit tipus de cursos diferents. D’aquesta forma, l’escola busca continuar ampliant els coneixements de la ciutadania a través de continguts relacionats amb els idiomes, la informàtica o la cultura general, entre altres àmbits.

“El més important és que aquesta programació sorgeix de les propostes realitzades per l’alumnat i dels suggeriments aportats pel teixit empresarial. La nostra intenció és, d’una banda, augmentar la cultura de la ciutadania i, per un altra, ampliar les possibilitats d’inserció laboral de la població, per al que hem incorporat una vegada més cursos per a l’accés a la Formació Professional i l’obtenció dels certificats de Competències Clau”, recorda el regidor del Centre Municipal de Formació de Persones Adultes, Pau Bosch.

Una vegada més, les llengües ocuparan una part molt destacada en la programació del CMFPA, que ja pot consultar-se en el portal municipal www.almussafes.es i que serà repartida en tots els domicilis de la població en els pròxims dies. El professorat impartirà anglés des d’Iniciació fins al nivell B2, preparant a l’alumnat per a la superació de les proves oficials convocades per diferents institucions. Les inscripcions per a aquests cursos, que inclouran un temps addicional per a preparar la part oral dels exàmens, començaran el pròxim dimarts 3 de setembre.

El consistori també proposa els denominats ‘Racons de l’anglés’, grups de conversa en aquest idioma en els quals les persones assistents podran practicar diferents situacions comunicatives. La matrícula en aquest cas es durà a terme a partir del divendres 6 i per a poder participar en les sessions, que són gratuïtes, no és necessari cursar paral·lelament altres formacions en el centre.

Seguint en l’apartat dels idiomes, s’impartiran cursos de valencià dels nivells A2, B1, B2, C1 i C2, destinant igualment un temps addicional per a preparar la part oral dels exàmens. Les matrícules per a aprendre la llengua autòctona començaran el dia 3. Finalment, les persones nouvingudes a Almussafes tenen l’oportunitat d’aprendre a parlar i escriure en castellà gràcies al taller ‘Español para extrangeros’, en el qual s’impartiran continguts relatius als nivells A1 i A2 d’aquesta llengua. Les inscripcions per a l’assignatura podran realitzar-se els dies 4 i 5.

Cultura general, FP i competències clau
A més dels idiomes, l’Ajuntament planteja també continguts relacionats amb la cultura general, la Formació Professional i les competències clau. Els cursos de formació bàsica posen a la disposició dels almussafenys i almussafenyes continguts relacionats amb les matemàtiques, les ciències socials i naturals, el valencià, el castellà, els ordinadors i l’agilitat mental. Tal com sol ser habitual, es pot participar en ells de manera independent o íntegrament, donant flexibilitat a l’alumnat. En un nivell més avançat, aquelles persones que desitgen obtindre el graduat en secundària podran inscriure’s en els cursos els dies 4 i 5.

Per a millorar les possibilitats d’inserció laboral, s’imparteixen també clases que preparen per a l’accés a cicles formatius de Grau Mitjà i Superior, així com per a presentar-se a les proves lliures de competències clau dels Nivells 2 i 3, que són els exàmens que han de superar les persones que vulguen realitzar els cursos de Certificats de Professionalitat del Servei Valencià d’Ocupació i Formació (Labora) i no complisquen els requisits per a obtindre un títol tècnic, un títol de batxillerat o una prova d’accés a cicles formatius.

Finalment, s’inclouen novament disciplines relacionades amb la informàtica i les noves tecnologies, en els quals es tracten temes com la iniciació als ordinadors, internet, les xarxes socials, els telèfons mòbils i les tauletes. Les inscripcions per a aquests tallers es realitzaran a partir del dia 10 de setembre.

“És important destacar que moltes de les propostes són gratuïtes i que tan sols algunes comporten el pagament de 30 euros anuals, una quantitat simbòlica que en cap cas sufraga el cost d’oferir els tallers. A més, disposem de bonificacions especials per a diferents col·lectius. Apostem pel coneixement i això es demostra en la qualitat dels continguts i en la inversió que es realitza des del departament d’Educació per a permetre l’accés a tota la ciutadania”, destaca Bosch.

Ajuntament d’Almussafes


Deixa un comentari

El vostre correu electrònic no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.