Un centenar de xiquets i xiquetes gaudeixen del campament de Juniors MD Almussafes

Un centenar de xiquets i xiquetes gaudeixen del campament de Juniors MD Almussafes
  • L’associació va celebrar aquesta iniciativa de l’1 al 15 d’agost en la localitat de Tragacete, situada a la província manxega de Conca

Un total de 105 xiquets i xiquetes van participar de l’1 al 15 d’agost en el campament d’estiu organitzat per Juniors Moviment Diocesà d’Almussafes, una activitat que el col·lectiu juvenil de la parròquia Sant Bertomeu Apòstol del municipi proposa des de principis dels huitanta i que enguany es va desenvolupar en la localitat conquesa de Tragacete.

juniors-almussafes-agost-2019_1Els 32 educadors que van formar part d’aquesta experiència van desplegar una completa programació que va poder implementar-se “segons el previst i amb un resultat més que satisfactori”, assenyalen els seus responsables. Al costat d’ells, al voltant d’una vintena de persones van col·laborar en tasques de cuina.

El dijous 1 d’agost, i després d’una eucaristia d’enviament en l’església de la localitat, començava l’aventura, en la qual “no van faltar moltes de les propostes que han convertit aquest campament en tota una tradició”.

“Per a nosaltres ha suposat, a més, el fermall d’or a un intens curs 2018-2019 en el qual hem continuat amb la nostra missió de donar a conéixer els valors de Crist”, afirma la cap de centre, Ana Marzal. De fet, en la planificació es van incloure gimcanes, reunions de grup, excursions i tallers en els quals han aprofundit en temes com la solidaritat, el medi ambient, l’amistat o la fe.

Una de les activitats estrela va ser un estiu més la marxa, en la qual, distribuïts en tres grups segons les seues edats, van recórrer caminant diversos quilòmetres per a descobrir de prop algunes de les poblacions situades a la comarca de la Serranía Alta, on es troba Tragacete.

“Hem comprovat que en aquestes rutes afloren d’una forma més intensa qualitats com la generositat, la companyonia o l’empatia, per això ocupen sempre una part destacada de la programació i intentem que les aprofiten al màxim”, segons el cap de campament, Oscar Villalba.

Tampoc pot faltar en aquesta experiència Juniors MD Almussafes el ‘Dia de pares’, en el qual les famílies tenen permés l’accés al recinte amb l’objectiu de compartir amb les persones acampades una jornada de convivència en la qual tant els progenitors com els avis, oncles, cosins i amics són testimonis dels aprenentatges que van obtenint. Enguany es va dur a terme el diumenge 11 d’agost i, una vegada més, el rector d’Almussafes, D. Miguel Martínez, va oficiar una eucaristia en plena naturalesa en la qual els cants i les guitarres van amenitzar els moments més destacats de la cerimònia.

“Estem molt contents amb el resultat. Organitzar un campament suposa molt de treball, però quan el vius t’adones que la recompensa és molt gran. Res d’això seria possible sense el suport de les famílies, les dels xiquets i xiquetes, però també les nostres, les dels educadors i educadores. I, evidentment, tampoc podríem plantejar aquesta aventura sense l’ajuda de les persones col·laboradores i de la parròquia en general, que sempre està ací per a tirar-nos una mà quan sorgeixen contratemps”, conclou Marzal.

Ajuntament d’Almussafes

Fotografies difoses pel propi Consistori

 

Deixa un comentari

El vostre correu electrònic no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.