Un guàrdia civil fora de servei ajuda a detindre un ‘caco’ a Sueca

Un guàrdia civil fora de servei ajuda a detindre un ‘caco’ a Sueca
  • Es tracta d’un home de 46 anys i nacionalitat colombiana, i l’imputen com a presumpte autor tres delictes de robatori amb força en les coses i un delicte contra la seguretat viària

Sobre les 12.30 hores del dia 7 d’agost de 2019 un guàrdia civil fora de servei pertanyent a l’Àrea d’investigació de Sueca va albirar un vehicule que va estacionar de forma incorrecta en un carrer de Sueca, baixant-se del mateix un home amb motxilles i gorres.

L’agent, davant les sospites, va comunicar la matrícula a un altre component de l’Àrea d’investigació qui li va indicar que el vehicle tenia un assenyalament policial de Guàrdia Civil de Puçol que sol·licitava la identificació dels ocupants per estar aquest relacionat en robatoris en habitatges.

Per aquest motiu, fruit de les investigacions, els robatoris que s’estaven cometent des del mes de maig passat en habitatges en les franja horària corresponent al mig dia es va procedir a establir un dispositiu de vigilància amb els agents encarregats del cas i les patrulles de seguretat ciutadana, per si l’autor anara a perpetrar algun delicte de robatori amb força en algun habitatge de la zona. A la mateixa zona ja havien tingut lloc dos robatoris amb força en habitatges.

Per tot això, els agents van procedir a interceptar l’home abans que tornara a pujar al vehicle, identificant-se i demanant-li la documentació d’identitat i la motxilla que portava. En la motxilla van localitzar diverses eines, les meitats d’un embellidor d’un pany i del bombí, així com diversos rellotges, diverses gorres, diners en efectiu, i una figura d’un elefant.

Més tard es rep avís d’un robatori en un carrer a tot just 100 metres on es trobava el detingut i el seu vehicle. Els efectes que va indicar la perjudicada com sostreta coincidien amb els localitzats en la motxilla que portava l’home pel que es va procedir a la seua detenció.

Practicada la inspecció varen observar que l’accés havia tingut lloc manipulant fins a forçar i trencar el pany amb algun tipus d’eina estranya; estranya per la forma de forçar el pany partint-lo per la meitat i traient l’embellidor. La Guàrdia Civil ho havia comprovat amb anterioritat: aconsegueixen forçar i extraure el pany sense causar danys a la porta. Cal destacar també la manipulació de l’espiell de la porta fins a fer-la caure a l’interior de l’habitatge, probablement per a veure des de fora l’interior.

A més de les eines en la motxilla va aparéixer l’altra la meitat del pany i l’embellidor que faltaven en l’habitatge on s’havien perpetrat el robatori amb força. Mentre avançava la instrucció de les diligències, es va procedir a localitzar els altres dos robatoris amb força (un en temptativa) ocorreguts amb el mateix modus operandi, en el mateix carrer i en el mateix tram horari.

A més després de la pràctica de diverses gestions es va poder esbrinar que el detingut conduïa el vehicle sense haver obtingut mai permís de conduir ni llicència a Espanya. Finalment se li van imputar al detingut tres robatoris amb força en interior d’habitatge, dos consumat i un altre en temptativa així com un delicte contra la seguretat viària.

Per tot això, els agents procedeixen a la detenció d’aquest home, de 46 anys, i nacionalitat colombiana. Les diligències instruïdes han sigut entregades en el Jutjat de Primera Instància i Instrucció número 3 de Sueca.

O.R.


Deixa un comentari

El vostre correu electrònic no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada