L’Espiga Rock de Sueca d’enguany comptarà amb els concerts exclusius de Desakato i Tribade

L’Espiga Rock de Sueca d’enguany comptarà amb els concerts exclusius de Desakato i Tribade
  • Roba Estesa, Mafalda, Frida i els riberencs La Fúmiga completen les actuacions del festival, que aposta amb consciència per la paritat i el feminisme en el cartell

Sueca acull un any més la celebració del que ja és el festival de rock de referència de les comarques de la Ribera i es prepara per l’explosió musical que viurà d’ací a tres setmanes. L’escenari del recinte fester s’omplirà de rock, hip hop, rap, fusió i sobretot, reivindicació.

La sisena edició del festival de referència de la Ribera tindrà lloc el pròxim dissabte 31 d’agost al recinte fester

Ho farà el pròxim 31 d’agost amb l’únic concert en terres valencianes en el mes d’agost de la banda asturiana Desakato. Igual que les barcelonines Tribade que presentaran disc en una de les seues primeres dates a la Comunitat Valenciana. Cal afegir, a més, la presència de les tarragonines Roba Estesa, els valencians Mafalda, Frida i com a grup revelació riberenc, La Fúmiga.

Esta sisena edició compta amb dos concerts pràcticmaent exclusius. Per una banda, una de les bandes més esperades és l’asturiana Desakato que dins de la seua gira continua (començada al 2004), farà parada a Sueca per presentar el seu nou EP, Antàrtida.

Per l’altra, destaca la presència de Tribade, trio de dones barceloní que ha revolucionat l’escena del hip hop estatal amb Las Desheredadas, un disc que amb arrels de  rap, flamenc, soul, afrotrap i reggaeton dona veu al feminisme i les lluites contra la precarietat, el patriarcat, el feixisme i les reivindicacions LGTBI+. També des de terres catalanes i amb la intenció de defensar la lluita de la dona arriben Roba Estesa,  i ho fan amb el seu últim treball Desglaç (2018). Elles demostraran sobre l’escenari que la música potser una potent eina de transformació social.

Tal i com s’esperava, l’Espiga Rock també té una fort presència de bandes valencianes. Destaca especialment la de Mafalda, que torna amb el seu “reggaecore” per concloure el seu fallit concert a l’edició del 2017, suspès per qüestions climatològiques.

Les primeres 200 entrades de l’esdeveniment es van esgotar en menys de 48 hores

L’escena hip hop local també tindrà representació amb Frida, grup de rap amb banda que faran sonar el que va ser el seu últim disc, Gegants, publicat al 2018. Per últim, tornen a Sueca els alzirencs, La Fúmiga, que es van posicionar com a grup revelació al concert Rock per La infància i va triomfar gràcies al seu enèrgic directe on tenen cabuda estils com el mestissatge, el rock, o els ritmes llatins.

La reivindicació és una de les essències d’este festival que enguany posa sobre la taula la lluita feminista, amb la recerca d’un cartell paritari i la confirmació de bandes que fins i tot, tenen presència íntegrament femenina, com es el cas de Roba Estesa i Tribade. Eixe esperit és el que ha volgut destacar a la imatge del festival la il·lustradora almussafenca Tres Voltes Rebel, amb qui l’organització ha tornat a col·laborar en esta edició.

Després de l’èxit de venda de les primeres 200 entrades en menys de 48 hores, les entrades segueixen disponibles per a la seua compra al web Notikumi a preu d’anticipada de 8 euros. Els horaris del festival s’anunciaran pròximament.

Ajuntament de Sueca


Deixa un comentari

El vostre correu electrònic no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.