El govern de Sueca veu una temeritat considerar “normal” el forat de més de 200.000 euros per a Festes

El govern de Sueca veu una temeritat considerar “normal” el forat de més de 200.000 euros per a Festes
  • La regidora de l’àrea contesta a les acusacions de Compromís sobre la “normalitat” de deixar la majoria de partides sense previsió pressupostària

L’equip de govern de Sueca, davant les declaracions fetes per Compromís en els mitjans divendres passat, i malgrat les explicacions que es van realitzar en el ple celebrat dijous passat, lamenta de nou la falta de coneixements o l’atreviment que continua demostrant esta formació a l’hora de realitzar certes afirmacions respecte al pressupost per a les Festes del municipi.

“Tornen a equivocar-se a l’hora de fer números. Ja ho van fer amb els sous, a la seua conveniència. Ens acusen d’inexperiència com un dels motius principals a l’hora de no saber realitzar un pressupost real i coherent per a festes. L’experiència no té res a veure amb uns mínims coneixements en matemàtiques: si les despeses pendents de contractar ascendeixen a 283.796,49 euros, i els diners que em van deixar disponibles el juny passat ascendeix a 51.149,59 euros, el resultat ens deixa una xifra de 232.646,90 euros no pressupostats per a Festes. Estes xifres són les que ens van facilitar els tècnics, per tant, no deixen lloc a dubtes. Que no inventen més excuses per a maquillar una mala gestió”, ha afirmat la regidora de Festes, Gema Navarro, qui també assenyala que, “és cert que se solen fer modificacions de crèdit en els pressupostos, com es va fer en 2015, quan el regidor de Festes de Compromís va heretar del regidor anterior, Dimas Vázquez, un programa pràcticament tancat, en el qual el còmput anual gastat va ascendir 24.000 euros més que en 2014, últim any complet confeccionat per Vázquez. Res a veure amb els més de 200.000 euros d’ara”.

El govern de Sueca lamenta també el creixement engruixat de la despesa en Festes en estos últims quatre anys, passant dels 431.000 euros en 2015, als 630.000 euros en 2016, i als 716.000 euros en 2017.  Un increment que, de cara a la ciutadania, no s’ha vist reflectit en la varietat i qualitat de la programació festiva.

En concret, tal com va detallar l’alcalde dijous passat en el ple, les partides que no tenien pressupost són: la festa de la Xaranga C-25, la Macrodiscomòbil, la festa Remember, el disseny i adaptació del cartell del festival Espiga Rock, la Cordà, la Paella Gegant, la Nit Suecana, els espectacles de la Unió Musical i Ateneu Musical, el Dia del Color, la festivitat del Crist, la festivitat de la Mare de Déu de Sales, la Cavalcada de l’Arròs, la il·luminació de carrers en Festes i Nadal, l’ambulància, despeses diverses derivades del Piromusical (infraestructures, serveis de vigilància, etc.), la Ronda a la Verge, la producció de tots els muntatges, els drets d’autor, els parcs infantils i el cinema en Festes, la festivitat dels Benissants de la Pedra i altres despeses derivades de protocol, com ara les insígnies, quadres i bandes de les festeres, flors, etcètera.

“Que ens diguen ells quin acte deixem sense realitzar: la festivitat de la Mare de Déu, les actuacions per a xiquets, per als joves, la Cavalcada de l’Arròs…? Ells ho veuen normal, nosaltres per descomptat de cap manera”, ha afirmat l’alcalde, Dimas Vázquez, qui, junt a l’equip de govern, han buscat la solució perquè Sueca puga tindre unes festes dignes.

De cara al pròxim any, la Regidoria de Festes es compromet al fet que esta situació no es torne a produir, ajustant el pressupost amb unes partides reals.

Ajuntament de Sueca


Deixa un comentari

El vostre correu electrònic no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.