Cullera obri el termini de sol·licituds per a la crema de la palla de l’arròs on estiga autoritzada

Cullera obri el termini de sol·licituds per a la crema de la palla de l’arròs on estiga autoritzada
  • Enguany es podrà dur a terme esta pràctica parcialment en el marge dret del riu Xúquer

La regidoria d’Agricultura de l’Ajuntament de Cullera ha obert el termini de sol·licituds per a la crema de la palla de l’arròs de la present temporada.

Els propietaris o productors de parcel·les ja poden dirigir-se a este departament del consistori per a poder dur a terme esta pràctica després de la collita de setembre a falta que s’autoritze per part de la Conselleria i es publique el calendari de cremes.

Es podran cremar els restolls en les partides dels Borrons, Xafarines, Favara, Canyaret, Arxipel, Cebollar, Calsà, Terres Noves, Való, Partideta, Allargats, Reclau i Pont Nou.

Concretament, es tracta dels polígons 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49, 65, 66, 67, 68, 69 i 77. Això representa una superfície considerable del terme municipal pròxima al 40%.

Es dóna així continuïtat a l’acord aconseguit l’any passat entre les Administracions i els productors per a donar solució a la crema de la palla de l’arròs, una problemàtica que s’ha arrossegat en els últims anys després d’eliminar-se la pràctica habitual del passat de cremar tota la superfície cultivada pels problemes de contaminació que generava.

L’Ajuntament de Cullera sempre s’ha posicionat al costat del sector arrosser, partidari de la crema de la palla de l’arròs com mal menor a falta que es trobe una alternativa viable que evite que es deixen les restes agrícoles podrir-se en les marjals, la qual cosa acaba generant contaminació i problemes de plagues en les collites.

El nou regidor d’Agricultura, Javier Cerveró, ha afermat la posició municipal d’estos últims anys de suport als arrossers i espera que enguany la Conselleria siga «més àgil» en les autoritzacions per a evitar que les cremes s’allarguen durant mesos.

Ajuntament de Cullera


Deixa un comentari

El vostre correu electrònic no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.