La Unión Musical Utielana s’imposa en el Certamen de Bandes de Cinema de Cullera

La Unión Musical Utielana s’imposa en el Certamen de Bandes de Cinema de Cullera
  • Més de 1.200 espectadors abarroten els Jardins del Mercat en una nova edició exitosa del concurs nacional

La Unión Musical Utielana s’ha proclamat la gran vencedora de la X edició del Certamen Nacional de Bandes de Música de Cinema ‘Ciutat de Cullera’ – Memorial Rafael Talens Pelló, celebrat este dissabte.

guanyadors-musica-cinema-cullera-2019La banda, dirigida per Francisco Javier Ros, es va imposar amb una puntuació de 441 punts després de la seua interpretació del pasdoble ‘Fina Blasco’, del cullerenc Rafael Talens, i la BSO de ‘Star Wars’, composta per John Williams i amb arranjaments de Donald Hunsberger.

La sincronització amb les imatges que es projectaven al mateix temps en la pantalla gran que presidia l’escenari dels Jardins del Mercat i l’alt nivell demostrat per l’agrupació li van valdre el beneplàcit del jurat presidit per Óscar Navarro.

La segona banda classificada va ser la Unió Musical de Massamagrell, dirigida per Josep Miquel Martínez Giménez, que va obtindre 387 punts pel pasdoble ‘Tercio de Quiles’, també de Talens, i la banda sonora de ‘La Mula’, amb música d’Óscar Navarro.

En tercer lloc, la Unió Musical ‘Benicadell’ de Castelló de Rugat, dirigida per Ferran Sanchis Gandia. La banda sonora d”ET’ va ser part del seu repertori, amb música de John Williams i arranjaments de Ton Van Grevenbroek. Els de la Vall d’Albaida van optar pel pasdoble ‘Rafael Mauricio’, de Talens. Van aconseguir 375 punts.

Fora de concurs, la Banda Jove de la Societat Ateneo Musical de Cullera va demostrar que els pirris atresoren un planter prometedor. Sota la batuta de José Salmerón, el programa de l’agrupació el van conformar el pasdoble ‘Rosalina’ de Talens i les bandes sonores de ‘The Lord of the Rings’, ‘Aladdín’ i ‘Moment for Morricone’.

El certamen va congregar a un nombrós públic. Més de 1.200 persones van abarrotar els Jardins del Mercat, la qual cosa consolida esta cita com tot un referent per a veïns i turistes de Cullera.

L’alcalde de Cullera i diputat provincial de Bandes de Música, Jordi Mayor, va assistir a la cita musical, en la qual també va estar present el nou regidor d’Activitats Musicals, Juan Carlos Alandete.

Les agrupacions concursants, triades el mes de març passat per sorteig, van obtindre un primer premi de 4.000 euros, un segon de 2.000 euros i un tercer de 1.000 euros. A més, cada banda rep una subvenció de 2.000 euros per participar.

El jurat qualificador va estar compost a més en qualitat de vocals pels directors de les dues societats musicals de Cullera, Juan Carlos Garcés, de l’SMI Santa Cecilia, i Ferrer Ferran, de la Societat Ateneu Musical.

Ajuntament de Cullera


Deixa un comentari

El vostre correu electrònic no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.