Detingut per estafar més de 60.000 euros a treballadors i agricultors en la recollida de taronja en la Ribera

Detingut per estafar més de 60.000 euros a treballadors i agricultors en la recollida de taronja en la Ribera
  • L’Equip Roca de la Guàrdia Civil de Sueca implica l’home, de 42 anys, en delictes d’estafa i contra el dret dels treballadors

La Guàrdia Civil en el marc de l’operació “Svindel” ha esclarit una estafa de més de 60.000 euros, relacionada amb productes cítrics. A primers del mes abril d’enguany van rebre diverses denúncies en dependències del Lloc Principal de Sueca sobre diversos treballadors de recol·lecció de taronja, els quals després d’haver realitzat l’activitat no percebien cap retribució.

Per això s’inicia l’operació “Svindel”. Després de realitzar diverses labors d’investigació i contactar amb diversos agricultors i altres persones relacionades en la compravenda de taronges, es desprén que el detingut amb ànim de l’engany, en cap moment tenia la intenció de pagar, ni als treballadors ni als agricultors.

En la compra del producte, les despeses de recol·lecció i el transport li suposava una despesa d’uns 3,5 euros de mitjana i ell venia a 1,31 euros de mitjana. Al mateix temps, alguns dels treballadors estrangers no havien sigut donats d’alta amb contractes en la seguretat social.

Davant aquests fets, s’obtenen indicis clars que evidencien la seua participació com a presumpte autor d’un suposat delicte d’estafa en l’àmbit de les explotacions agrícoles de taronges en la zona de la Ribera Alta i Baixa, sent venudes en dos magatzems de Corbera i Sueca per quantitat total de 627.958 quilograms de taronges ascendint al benefici econòmic de 62.457 euros.

Les diligències instruïdes han sigut entregades en els jutjats de Primera Instància i Instrucció de Sueca.

O.R.


Deixa un comentari

El vostre correu electrònic no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.