Els cítrics sud-africans quadrupliquen ara el preu al qual es van vendre els valencians aquesta campanya

Els cítrics sud-africans quadrupliquen ara el preu al qual es van vendre els valencians aquesta campanya
  • AVA-ASAJA considera un despropòsit que les clemenvilla i les aranges de Sud-àfrica es venen al voltant dels 4 euros el quilo

L’Associació Valenciana d’Agricultors (AVA-ASAJA) ha observat que aquests dies els cítrics de Sud-àfrica comencen a arribar als lineals a preus elevats que quadrupliquen en alguns casos el preu al qual es van vendre els cítrics valencians la passada campanya.

Concretament, mandarines de la varietat clemenvilla es venen per damunt dels 4 euros el quilo i les aranges (pomelos) roges i blanques molt per damunt dels tres euros el quilo. A més, també inunden els lineals, excepte un error en etiquetatge, nectarines i pruna roja de Sud-àfrica en plena campanya de la fruita d’estiu, en la qual els agricultors estan percebent preus ruïnosos.

El president d’aquesta organització assenyala que és un “autèntic despropòsit” que, “després d’una campanya ruïnosa per als productors valencians en la qual molts d’ells s’han vist obligats a abandonar la seua explotació, s’haja quadruplicat el preu que paguen els consumidors per aquests productes quan provenen de Sud-àfrica i tenen condiciones soci-laborals pitjors que els que es produeixen en la Comunitat Valenciana. Aquesta circumstància demostra clarament la feblesa de la cadena alimentària espanyola i europea i que qui marca el preu no és el consumidor, sinó la gran distribució que usa i abusa dels agricultors valencians”.

Pel que respecta a la campanya de fruiteres, com ja va alertar aquesta organització a l’inici de la campanya, els productors estan venent la seua collita a preus ridículs, a pesar que la fruita presenta enguany una qualitat excel·lent perquè ha comptat amb les hores de fred necessàries per al seu correcte desenvolupament, per la qual cosa l’entrada de nectarines i pruna roja de Sud-àfrica en els lineals afonarà encara més si cap als productors valencians.

A més, l’organització adverteix del risc fitosanitari que implica l’entrada massiva de fruita de Sud-àfrica i de la necessitat que es duguen a terme controls exhaustius d’aquests productes a causa de la presència de plagues i malalties com la taca negra que encara no estan a Europa i que podrien causar grans estralls en els nostres cítrics si entraren com ja va ocórrer fa nou anys amb el cotonet de Sud-àfrica. La taca negra és un fong, molt present a Sud-àfrica, que causa greus alteracions en la pell dels cítrics fins al punt de deixar-los inservibles per a la seua comercialització.

AVA-ASAJA


Deixa un comentari

El vostre correu electrònic no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada