L’Hospital de la Ribera i les associacions d’Alzheimer de la comarca convoquen la segona edició del Concurs de Relat Breu

L’Hospital de la Ribera i les associacions d’Alzheimer de la comarca convoquen la segona edició del Concurs de Relat Breu

L’Hospital d’Alzira i ‘Alzheimer Plataforma la Ribera’, que reuneix dotze associacions de familiars de malalts d’Alzheimer de la comarca, han convocat la segona edició del Concurs de Relat Breu ‘Contar per recordar’.

Esta és una de les accions previstes per commemorar el Dia Mundial de l’Azheimer, que se celebra cada 21 de setembre.

L’objectiu d’este concurs és el de donar visibilitat i conscienciar la població sobre esta malaltia degenerativa que ocupa, actualment, el tercer lloc com a patologia sanitària, per darrere dels accidents cardiovasculars i el càncer, i que s’estima que afecta més de 3.500 persones de la comarca de la Ribera.

Els relats participants, que tindran una extensió màxima de 400 paraules, han de ser inèdits i versaran sobre la malaltia i les seues repercussions sobre els pacients i els seus familiars i amics. Els textos s’han d’enviar, abans del 31 d’agost, mitjançant correu electrònic a comunicacion_laribera@gva.es.

En les bases del concurs s’han establert un Primer i Segon Premi, dotats amb una tablet i un lot de llibres, respectivament. La decisió del Jurat del Concurs, format per representants de les dotze associacions i de la Direcció de l’Hospital de la Ribera, es donarà a conèixer el proper 20 de setembre, coincidint amb el Dia Mundial de l’Alzheimer.

Altres accions
A més del concurs de relat breu, la ‘Plataforma Alzheimer la Ribera’ i l’Hospital d’Alzira commemoraran el Dia Mundial de la malaltia amb una jornada sobre envelliment saludable que se celebrarà al centre hospitalari, així com amb la instal·lació de taules informatives als centres sanitaris de la comarca, amb l’objectiu de distribuir material amb consells per als cuidadors d’este tipus de pacients.

Així mateix, està previst que el vestíbul principal de l’Hospital aculla una exposició de fotografies que representen la cura i la tasca diària de les associacions amb els pacients.

Departament de Salut de la Ribera

DOCUMENT: Bases Concurs Relat Breu Alzheimer


 

Deixa un comentari

El vostre correu electrònic no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.