L’agrupació folklòrica-cultural portuguesa Albergaria visita Almussafes

L’agrupació folklòrica-cultural portuguesa Albergaria visita Almussafes
  • L’entitat organitza el Festival de Balls Tradicionals del Món en el qual van participar Dansaires del Tramusser l’estiu de l’any passat

Coincidint amb el seu últim cap de setmana de festes patronals, Almussafes va rebre del divendres 19 al diumenge 21 de juliol la visita del Grup Folklòric Cultural Recreatiu Albergaria, de la localitat portuguesa de Albergaria-a-Velha. L’entitat, fundada en 1982 amb l’objectiu de promoure el folklore i l’etnografia, organitza cada any en la seua terra dos festivals relacionats amb aquest àmbit, lloc en el qual van conéixer en l’estiu de 2018 als integrants de l’entitat almussafenya Dansaires del Tramusser, que van participar en una d’aqueixes dues convocatòries.

Ara, l’associació lusitana ha volgut retornar-los la visita amb un viatge en el qual han tingut l’oportunitat de conéixer de prop la cultura valenciana, atés que durant aquests tres dies han pogut realitzar diverses excursions a la ciutat de València i al Parc Natural de l’Albufera. A més, en la seua agenda han reservat espai per a involucrar-se en algunes activitats relacionades amb les festes d’Almussafes, com el II Festival de Cants i Balls Tradicionals d’Arrel organitzat per Dansarires del Tramusser, que es va desenvolupar al pati del CEIP Almassaf amb la presència també de grups de Xixona i Múrcia.

“L’any passat ens van donar l’oportunitat a nosaltres de mostrar a Portugal els nostres balls més tradicionals i per això Dansaires del Tramusser i l’Ajuntament hem volgut retornar-los tot l’afecte que reberem en aqueix moment. Sens dubte ha sigut una experiència molt enriquidora que estic convençut que ens ha fet créixer a tots i totes”, assenyala l’edil de Cultura, Alex Fuentes.

En el pla turístic, la comitiva va visitar la Torre Àrab Razef de la població i va assistir al XL Homenatge a la Paella, que va congregar al carrer Major del municipi a 4.666 persones dissabte passat a la nit. Unes hores abans, a les 19.30 hores, la corporació municipal els va rebre de manera oficial a la sala de plenaris de la casa consistorial, on el regidor de Cultura, Alex Fuentes, i la regidora de Festes, Mar Albuixech, els van donar la benvinguda amb un detall commemoratiu, els van agrair la visita i els van emplaçar a gaudir al màxim de la seua estada a Almussafes. “Hem intercanviat paraules boniques els dos grups i ens hem quedat encantats”, va assegurar Roberto Marques, representant d’Albergaria. Finalment, també van visitar la residència de majors La Vila.

Ajuntament d’Almussafes

Fotografia de Carioca

Deixa un comentari

El vostre correu electrònic no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.