CSIF adverteix de les altes temperatures que suporten els vigilants de seguretat de la Ford a Almussafes

CSIF adverteix de les altes temperatures que suporten els vigilants de seguretat de la Ford a Almussafes
  • El sindicat demana a la contracta més mitjans de protecció per als treballadors i una adaptació d’horaris

El sindicat CSIF alerta de temperatures de 35 i 40 graus que suporten els vigilants de seguretat de la factoria de la multinacional Ford situada a Almussafes. La central sindical reclama a l’empresa contractista del servei que proporcione els mitjans necessaris per a atenuar aquestes temperatures. De la mateixa manera, demana una adaptació d’horaris i recorda que existeix un conflicte col·lectiu interposat.

La Central Sindical Independent i de Funcionaris (CSIF) explica que aquests professionals, que constitueixen un col·lectiu d’uns 35 treballadors, han de portar jupetins reflectors amb escassa transpiració i no han rebut dotació bàsica com a gorres. El sindicat assenyala, a més, que malgrat realitzar la seua labor en alguns casos en punts fixos, com el pont sud, l’empresa no ha instal·lat ni pèrgoles ni para-sols per a protegir-los i generar ombres, ni tampoc ha contemplat la necessitat contínua d’hidratació.

CSIF recorda, d’altra banda, que la precarietat d’aquests professionals s’agreuja davant el canvi d’horaris dut a terme per l’empresa, que els impedeix, en la pràctica, utilitzar el servei d’autobús per a empleats de la factoria. Aquesta opció sí que la tenien amb anterioritat i va motivar que l’empresa suprimira el complement per quilometratge que percebien.

La central sindical explica que existeix un conflicte col·lectiu interposat sobre aquest tema pel comité d’empresa a causa de “les diferents modificacions substancials d’horari que perjudiquen greument el col·lectiu de treballadors”. El sindicat insta a l’empresa Securitas València al fet que s’assega a negociar per a adaptar els horaris i millorar la protecció dels professionals enfront de les altes temperatures.

CSIF


Deixa un comentari

El vostre correu electrònic no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.