La Policia Local de Cullera actua contra el botelló en la zona de l’escollera

La Policia Local de Cullera actua contra el botelló en la zona de l’escollera
  • Els agents realitzen un total de dihuit identificacions i advertixen que a partir del pròxim cap de setmana començaran a sancionar

Contundència contra el botelló en l’Escollera. La Policia Local de Cullera va desplegar el dissabte un operatiu en esta zona de la platja per a tallar d’arrel un problema que genera brutícia i danys ambientals.

L’actuació policial es va dur a terme entre les 18 i les 22 hores i es va saldar amb un total de 18 identificacions de participants en el botelló que es genera en les dunes i en els aparcaments pròxims als locals d’oci que se situen en la zona.

Agents a peu i uns altres en quads van pentinar l’Escollera per a dissuadir als participants en el botelló que s’organitza cada cap de setmana en la zona al voltant dels locals d’oci.

La Policia va practicar nombroses confiscacions d’alcohol, va obligar els participants en el botelló a recollir els residus que havien generat i els va advertir sobre les conseqüències de les seues accions.

La regidora de Policia Local, María José Terrades, ha indicat que esta primera setmana de l’operatiu s’ha informat els causants d’esta problemàtica de les sancions a les quals es podrien enfrontar.

A partir de la setmana que ve, quan l’operatiu tornarà a repetir-se, se sancionarà ja sense advertiments previs. «Anem molt de debò», ha recalcat Terrades.

L’operatiu policial s’emmarca en el pla de l’ajuntament per a frenar el botelló i els efectes perniciosos que genera en l’entorn on es practica. Molts dels assistents havien envaït les dunes, espais naturals protegits, amb els consegüents perjudicis per a l’entorn com el nombrós plàstic que es deixa abandonat o els vidres que poden provocar danys greus a les persones o a la fauna, alguna cosa que el consistori considera inacceptable.

L’equip de govern va acordar amb els locals d’oci de l’Escollera la setmana passada un paquet de mesures per a frenar el botelló i la brutícia. L’operatiu policial era una d’elles, a les quals se sumen la disposició de més contenidors en la zona en qüestió. De la mateixa manera, els locals s’han compromés a reforçar amb elements protectors la prohibició d’accés a les dunes així com a posar més personal per a netejar els terrenys una vegada acabada la festa.

Ajuntament de Cullera


Deixa un comentari

El vostre correu electrònic no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.