El Col·legi d’Advocats de Sueca reivindica que es dignifique la funció dels lletrats del torn d’ofici

El Col·legi d’Advocats de Sueca reivindica que es dignifique la funció dels lletrats del torn d’ofici
  • Este matí han celebrat davant dels jutjats de la capital de la Ribera Baixa el Dia de la Justícia Gratuïta

L’Il·llustre Col·legi d’Advocats de Sueca ha tornat a acostar a la ciutadania els serveis que ofereixen els lletrats en l’àmbit de la defensa gratuïta per a garantir els drets dels més desfavorits. Així, a peu de carrer, han celebrat aquest matí el Dia de la Justícia Gratuïta i del Torn d’Ofici.

torn-ofici-advocats-sueca-2019_2La commemoració ha culminat al costat de l’Arbre de l’Advocacia del Torn d’Ofici, situat enfront dels jutjats de Sueca en la mateixa Placeta del Convent, on han donat lectura al manifest del Consell General de l’Advocacia Espanyola, entitat que cada 12 de juliol promou l’esdeveniment.

Els advocats del Col·legi suecà han estat informant els ciutadans davant dels jutjats de Sueca de les tasques que porten a terme els lletrats adscrits al torn d’ofici per a garantir que este servei públic siga de qualitat, pròxim, eficient i ràpid. Han recordat que l’assistència jurídica gratuïta constitueix la principal garantia per a universalitzar la tutela judicial efectiva. “És el mecanisme idoni per a la defensa dels drets de les persones amb recursos econòmics limitats”, han destacat.

“Les advocades i advocats del torn d’ofici són els autèntics protagonistes del servei d’assistència jurídica gratuïta i ha de dignificar-se la seua funció en defensa dels més desfavorits amb garanties fermes de percebre una retribució digna per cada actuació i cobrar puntualment”, ha expressat el degà del Col·legi de Sueca, Jesús Muñoz, durant la lectura del document.

En la seua manifestació, els lletrats han reclamat una reforma urgent de la regulació en este àmbit per a adequar-lo a la situació actual i millorar la seua eficiència. En este sentit, han exigit l’actualització dels criteris per a l’accés dels ciutadans als serveis, ja que “l’augment del salari mínim interprofessional, sense modificar els paràmetres establits en la Llei 1/1996, ha limitat l’accés a la justícia gratuïta a moltes famílies”, ha emfatitzat Muñoz. També han reclamat que es regulen els requisits dels professionals que han de prestar aquest tipus de serveis.

Els advocats han tornat a reivindicar, una vegada més, l’habilitació d’una seu de la Fiscalia en els jutjats suecans

Així mateix, els advocats, acompanyats per una àmplia representació de magistrats del partit judicial de Sueca, han expressat la importància de la formació contínua dels professionals i han recordat el seu compromís amb les mesures d’igualtat de gènere, així com en els serveis d’assessorament que ofereixen a immigrants, persones desplaçades i a la població privada de llibertat. També han reivindicat una vegada més l’habilitació d’una seu de Fiscalia en els jutjats suecans.

El col·lectiu de professionals, a través d’estes accions, fa una crida pública als responsables polítics i a les administracions públiques perquè siguen receptives a les demandes en defensa de la justícia gratuïta i de l’accés a ella dels ciutadans més desfavorits. “Ningú ha de quedar exclòs de la justícia per raons econòmiques o de qualsevol altre tipus”, ha conclòs Jesús Muñoz.

Des del Col·legi d’Advocats de Sueca han insistit en que la justícia gratuïta és la principal garantia per a universalitzar la tutela judicial efectiva. “La justícia gratuïta garanteix el dret de defensa; sense este dret no hi ha justícia i sense justícia no hi ha Estat de Dret”, han destacat.

O.R.


Deixa un comentari

El vostre correu electrònic no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.