El pla ‘A menjar sa!’ d’enguany ha arribat a 2.665 alumnes de primària de la Ribera Baixa

El pla ‘A menjar sa!’ d’enguany ha arribat a 2.665 alumnes de primària de la Ribera Baixa
  • Han participat quinze centres escolars en la nova campanya per a fomentar el consum de fruites i hortalisses i llet i productes lactis

El pla A Menjar sa! per a aquest curs 2018-2019, que fomenta el consum de fruites i hortalisses, llet i productes lactis, s’ha realitzat en un total de 15 centres escolars de la Ribera Baixa que havien sol·licitat expressament participar en el mateix i ha arribat a 2.665 alumnes de primària.

visita-guiada-a-menjar-sa-2019

Visita guiada

El pla, desenvolupat pel Institut Valencià d’Investigació i Formació Agroambiental (IVIFA) -fundació creada per La Unió de Llauradors l’any 2000- s’emmarca dins del programa de distribució de fruites i hortalisses, de llet i productes lactis en la Comunitat Valenciana per a aquest curs. Està finançat amb fons públics provinents de la Unió Europea, del Ministeri d’Agricultura, Pesca i Alimentació i de la Conselleria d’Agricultura, Medi Ambient, Canvi Climàtic i Desenvolupament Rural.

L’objectiu principal del pla és el foment del consum de fruites i hortalisses, llet i productes lactis, entre l’alumnat d’edats primerenques, així com millorar els seus hàbits alimentaris cap al consum de productes més saludables i, al mateix temps, conscienciar als menors de la importància de consumir productes locals i produïts mitjançant fórmules mediambientalment sostenibles i respectuoses amb el medi ambient, pretenent-se implicar també a pares, mares i col·lectiu educatiu.

En aquesta edició s’han repartit més de 231.000 kg de fruita de temporada a granel i en IV gamma (cireres, nispros, taronges, prunes, bresquilla i albercoc) i hortalisses (carlotes), 19.000 litres de suc de taronja, 37.000 litres de llet pasteuritzada i 43.000 kg de iogurt natural. Tots els productes han sigut de la Comunitat Valenciana i la major part d’ells eren ecològics i emparats en marques de qualitat.

Paral·lelament al repartiment s’han fet múltiples activitats complementàries com a xarrades sobre el balafiament dels aliments dirigides al professorat, alumnat, AMPAS i famílies en centres de tota la geografia; tallers per a alumnes sobre l’alimentació en l’etapa escolar; jornades de sensibilització en la UPV, UJI i UMH i visites guiades per a alumnes a explotacions agràries, centres de manipulació i condicionament de fruites i verdures, parcs naturals, etcètera.

Com a material de suport al pla s’ha dissenyat un cartell promocional d’adhesió per als centres escolars que participen, un díptic informatiu per a les famílies amb consells per a millorar l’alimentació, jocs manuals i retallables per a l’alumnat, tasses de fibra de blat reutilitzables i biodegradables, imants i un quadern informatiu per al professorat.

En l’edició d’enguany s’ha creat així mateix una cançó promocional del Pla, amb el nom “Tasta la Vida”, creada pel grup musical d’Alcoi, El Diluvi,- i que ha servit per a participar posteriorment en un concurs-lipdub per als centres escolars, el premi del qual ha estat una estada en un centre d’agroturisme de la Comunitat Valenciana.

IVIFA

a-menjar-sa-2019-728x142


Deixa un comentari

El vostre correu electrònic no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.