El nou Govern de Sueca duu a terme més tractaments extraordinaris per frenar el mosquit tigre i la mosca negra

El nou Govern de Sueca duu a terme més tractaments extraordinaris per frenar el mosquit tigre i la mosca negra

Davant la exagerada proliferació de mosca negra que hi ha hagut en diversos punts de la Ribera, El nou Govern de Sueca mitjançant el Consorci de la Ribera ha realitzat tractaments extraordinaris de fumigació, a diferents zones de la ciutat de Sueca i la zona costanera, els quals actuen contra els adults tant de mosca negra com de mosquit tigre per a evitar més focus de proliferació. Aquests tractaments se sumarien a les tasques de control i prevenció i als tractaments que es realitzen en el municipi de manera ordinària, realitzats mensualment i que consisteixen sobretot per combatre les larves en embornals.

sueca-nou-tractament-mosquit_2Davant aquesta situació, s’han posat en marxa els treballs de fumigació en punts on sovint s’ha detectat mosca negra com ara: el barri de La Canal, a la zona verda de l’avinguda del Mestre Serrano, àrea esportiva del carrer Polinyà, el passeig de l’Estació, l’avinguda de l’Arròs, jardí del Teular i les zones verdes del voltant l’Avinguda de les Cendroses. A més, en les mateixes actuacions s’ha examinat la presència de mosquit tigre en els parcs del casc i zona marítima, i s’ha fumigat en aquells on s’ha detectat, com ara en Bega de Mar i al Mareny Blau.

El tractament que s’està realitzant no sols elimina els adults de la mosca negra sinó que també el mateix producte utilitzat actua en contra del mosquit tigre. Aquests treballs extraordinaris s’han realitzat el passat divendres 5 de juliol a partir de les 4 de la matinada, per evitar el transit de gent i es tornarà a repetir el pròxim 19 de juliol.

A més aquests treballs extraordinaris, el nou Govern local realitza tasques de neteja i tractament d’embornals, séquies, fonts o qualsevol punt que presente làmines d’aigua acumulada per combatre les plagues del mosquit tigre. En aquest mes de juliol l’ajuntament ha aplicat tractament preventiu els dies 3, 4 i 5. L’empresa de neteja viària i recollida de residus SAV (Sociedad de Agricultores de la Vega de Valencia) és l’encarregada de desembossar i netejar embornals, tot seguit dels treballs de l’empresa Lokímica, contractada pel Consorci de la Ribera, aplica els tractaments en les zones de pública concurrència, efectuant controls i aplicant el producte biocida en els espais susceptibles d’albergar mosquit, sobretot en la via pública i especialment als embornals.

A més a més, l’Ajuntament de Sueca va oferir el passat mes de juny, a la Casa de la Cultura, una xarrada informativa per difondre i transmetre als treballadors municipals les nocions bàsiques per a evitar la proliferació del mosquit tigre. Per altra banda, també s’ha comunicat als centres educatius de Sueca que eviten la generació de possibles focus de cria durant els mesos de vacances posant cura en no deixar recipients on puga acumular-se aigua, especialment en horts escolars.

Es recorda a la població que les intervencions dutes a terme des de l’Administració només poden actuar sobre una xicoteta part del problema del mosquit tigre, i és que estadísticament un 80% dels focus de cria apareixen en l’àmbit privat (habitatges, terrenys, empreses, etcètera), per la qual cosa és molt important la col·laboració ciutadana per tal d’evitar llocs on puga acumular-se la més mínima quantitat d’aigua (1 cm3 seria suficient) durant almenys una setmana seguida, suficient per completar el cicle del mosquit tigre.

O.R.


Deixa un comentari

El vostre correu electrònic no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.