Sanitat autoritza al Consorci de la Ribera els tractaments contra mosques i mosquits i promet subvencions per a 2020

Sanitat autoritza al Consorci de la Ribera els tractaments contra mosques i mosquits i promet subvencions per a 2020

Davant l’elevada proliferació del mosquit tigre i de la mosca negra en diverses zones de la Ribera, una representació plural integrada per representants del Consorci de la Ribera i de la Junta de Govern de la Mancomunitat de la Ribera Alta s’ha reunit en el dia d’ahir, dilluns, amb la secretaria autonòmica de Sanitat (Isaura Navarro) i la directora general de Salut Pública (Ana García), per tal d’acordar mesures per a pal·liar les conseqüències de l’increment d’estos vectors.

Així, per part de la conselleria s’assoleix el compromís d’autoritzar de forma immediata els tractaments aeris sol·licitats pel Consorci en determinats punts clau del riu Xúquer; s’assumeix el compromís d’encetar una línia pressupostària específica per a subvencionar als municipis, a partir del 2020, les actuacions contra la mosca negra.

A més es durà a terme una campanya de sensibilització i informació a la població a nivell global; i s’implicarà a la Universitat per tal de fer el seguiment científic de l’evolució dels vectors en la comarca, entre altres mesures. En funció dels resultats d’este seguiment, es valorarà la possibilitat de crear un comitè comarcal per al control dels vectors, amb representació de l’administració autonòmica i de l’administració local, protecció civil i altres agents o departaments pertinents.

Els assistents han acordat fer una segona reunió a finals del mes de juliol per a valorar els resultats d’estes mesures.

Consorci de la Ribera


Deixa un comentari

El vostre correu electrònic no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada