Les piscines municipals d’Almussafes obrin al públic després de la seua reforma

Les piscines municipals d’Almussafes obrin al públic després de la seua reforma
  • L’Ajuntament ha invertit 726.594 euros en la modernització completa de la piscina mitjana i en la millora de diversos elements de tota la infraestructura

Després de diversos mesos en obres, en les quals s’ha renovat gran part de les instal·lacions per a adaptar-les a les necessitats de les persones usuàries i per a millorar les condicions de seguretat i accessibilitat, les Piscines Municipals d’Almussafes ja donen servei a la ciutadania.

Detall de les instal·lacions

La infraestructura obrí les seues portes aquest dissabte, a les 11 hores, amb una jornada de benvinguda en la qual, seguint la tradició, l’accés ha sigut gratuït. Així mateix, i com es recull en l’Agenda d’Activitats, de 10 a 13 hores es durà a terme per a les persones inscrites prèviament, la IX Marató d’Aqua, activitat inclosa en la programació del Mes de l’Esport i en la qual s’oferiran sessions d’aquaeròbic, aquacombat i aquagym amb música en directe per part d’un DJ professional i un sorteig d’obsequis.

“Des de l’Ajuntament considerem que l’espera ha valgut la pena perquè la millora ha sigut prou important, per la qual cosa agraïm la paciència de la ciutadania. Ara Almussafes disposarà d’unes instal·lacions pròpies del segle XXI i que estic completament segur que satisfaran les seues necessitats”, declara el regidor d’Esports, Pau Boch.

“Aquest estiu tornarem a plantejar activitats nocturnes en la infraestructura i per primera vegada les entrades seran gratuïtes per a les persones que disposen de passe, un al·licient més per a acostar-se a les Piscines i gaudir de les millores que hem implementat, que es caracteritzen per un increment de la seguretat i la comoditat, dos trets que es traduiran sens dubte en major gaudi i diversió”, afig l’edil.

Intervenció
Les fases tercera i quarta de la reforma integral de la infraestructura, en la qual el consistori municipal ha invertit de fons propis un total de 726.594,21 euros, s’han centrat en la modernització completa de la piscina mitjana, que ha ampliat el seu got, i en el seu entorn, a més d’incloure la renovació de tots els elements.

A més, s’ha actuat també sobre diverses qüestions de la zona de la piscina xicoteta i sobre aspectes generals de tot el recinte, com les baranes, la jardineria o el sistema de megafonia. Entre les novetats destaca que l’aforament de la infraestructura s’ha ampliat en més d’un centenar de persones i que pràcticament s’ha triplicat la zona d’ombra amb pèrgoles de fusta, tant en la primera com en la segona planta.

En aquest penúltim tram de la reforma, que ha realitzat l’empresa Construcciones Uorconf SL, s’han substituït gran part dels elements, com el clos interior, que ara està format per un sistema mecanitzat de barana de vidre amb sistemes de fixació d’alumini, la megafonia i el sistema de reg i s’han instal·lat un elevador hidràulic mòbil per a persones amb mobilitat reduïda, una rampa per a comunicar la primera amb la segona planta del recinte i un tobogan aquàtic. A més, s’ha procedit a l’obertura d’una porta interior per a la sala d’instal·lacions, a la construcció d’un got de compensació i al repintat de tot el mur perimetral.

Una inversió total d’1.353.062 euros
El pròxim any s’iniciarà l’última fase de la renovació integral de les Piscines Municipals, la que té per objecte la modernització de la zona de la piscina coberta. En el projecte, considerat per l’equip de govern com el de major envergadura en matèria esportiva de tota l’anterior legislatura, l’Ajuntament d’Almussafes invertirà 1.353.062 euros.

Ajuntament d’Almussafes

Fotografia principal de Carioca

Deixa un comentari

El vostre correu electrònic no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.