El Voluntariat Mediambiental de Corbera i l’ajuntament vigilen la serra en prevenció d’incendis forestals

El Voluntariat Mediambiental de Corbera i l’ajuntament vigilen la serra en prevenció d’incendis forestals

Un estiu més el Voluntariat Mediambiental de Corbera (VMC), coordinat amb l’ajuntament del municipi, realitza vigilàncies contra possibles incendis forestals a la Serra de Corbera.

Ja estem en ple estiu i, amb ell, ja han arribat les altes temperatures. Més encara, a efectes del canvi climàtic (ja és una realitat), aquesta calor cada any és més intensa i més canviant amb conseqüències evidents en el nostre ecosistema.

Davant d’aquestes inclemències i també per l’aparició els darrers anys de diversos conats d’incendi intencionats, els ecologistes de Corbera l’any passat activaren un pla per dissuadir la catàstrofe mediambiental que suposa un incendi.

El procediment no pot ser més popular i pràctic; de fet, es podria aplicar a tots els pobles amb serra i voluntat. El VMC i l’ajuntament arribaren a un acord: els socis ecologistes, per la seua banda, protegeixen la serra amb un calendari i uns equips estructurats; mentre que el consistori, els deixa les ferramentes per dur-ho endavant, com ara un vehicle municipal o jupetins identificadors.

El Cavall Bernat, l’Indi, el pi, la carrasca, el galer… i el Llenyater de Fortaleny, i tots els racons màgics de la Serra de Corbera de segur que ens ho agrairan. Cal consciència social. Si totes i tots en fórem responsables, l’ecosistema no faria falta que fóra supervivent, en consonància.

Voluntariat Mediambiental de Corbera


Deixa un comentari

El vostre correu electrònic no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada