Sueca i Cullera aposten per adherir-se a la commemoració del Dia de l’Orgull LGTBIQ

Sueca i Cullera aposten per adherir-se a la commemoració del Dia de l’Orgull LGTBIQ
  • El consistori suecà vol afavorir la igualtat i la integració de les persones pertanyents al col·lectiu LGTBIQ

Sueca és des d’aquest dijous un municipi Orgullós, en adherir-se a la declaració institucional de la FEMP (Federació Espanyola de Municipis i Províncies) i de la Diputació de València amb motiu de la commemoració del Dia Internacional de l’Orgull LGTBIQ.

El nou equip de govern de l’Ajuntament de Sueca adquireix el compromís actiu d’afavorir la igualtat i la integració de les persones pertanyents al col·lectiu LGTBIQ, amb la creació, en breu, d’una regidoria que promoga dels drets i visibilitze el col·lectiu LGTBIQ, mesura pionera al nostre poble.

Amb aquest espai de reconeixement dins del consistori per al col·lectiu es pretén defensar els drets socials, polítics i econòmics de totes les persones en la seua diversitat promovent el seu reconeixement i visibilitat, i donant resposta a un moviment social que reivindica i necessita un lloc que fins ara no es trobava en l’Ajuntament suecà. I a partir d’ara, el nou govern vol que siga característica fonamental.

Una de les primeres actuacions ha estat amb la commemoració del dia de l’orgull LGTBIQ i l’adhesió del consistori a la declaració institucional de la FEMP i amb la visibilització a la façana de l’edifici consistorial de l’emblema del col·lectiu LGTBIQ.

A partir de hui i durant tota la setmana, el balcó de l’Ajuntament de Sueca lluirà, la bandera arc iris amb motiu de la celebració aquest cap de setmana de la commemoració del Dia per l’alliberament de lesbianes, gais, transsexuals, bisexuals i intersexuals. Des del govern municipal asseguren que “és més necessari que mai mantenir-se ferms en la defensa de les conquestes socials que s’han aconseguit en les últimes dues dècades. A Sueca caben totes les persones i es defineix com una ciutat oberta, avançada en la qual no hi ha espai per a la discriminació”.

Manifest de suport i compromís amb el moviment LGTBIQ de l’Ajuntament de Sueca

Amb l’aprovació de la Constitució Espanyola en 1978 cessava la il·legalitat de l’homosexualitat a l’Estat espanyol. Al llarg d’aquests quaranta anys els ajuntaments han fet de la igualtat un dels seus àmbits d’actuació prioritaris, realitzant esforços per tal de desenvolupar mesures que atenguen les necessitats reals de totes les persones, promovent el respecte, reconeixent els drets fonamentals i impulsant la protecció plena davant de tota classe de discriminacions.

És en l’àmbit municipal on els governs locals donen la mà a la ciutadania i faciliten les eines de sensibilització i educació amb la finalitat d’erradicar de la nostra societat qualsevol mena de manifestació en contra de les persones LGTBIQ.

Hui, 28 de juny, es commemora el Dia Internacional de l’Orgull LGTBIQ, i la Federació Espanyola de Municipis i Províncies i la Diputació de València ens convida a adherir-nos a la declaració institucional per un futur en igualtat de totes les persones al marge de la seua orientació sexual o identitat de gènere.

Així, des de l’Ajuntament de Sueca:

Manifestem el nostre compromís amb el principi d’universalitat dels drets humans i rebutgem tota mena de discriminació.

Condemnem enèrgicament qualsevol classe de violència, humiliació o menyspreu cap a l’origen sexual o d’identitat de gènere d’altres persones.

Reclamem l’elaboració i aplicació d’una política europea plurianual de protecció dels drets fonamentals de les persones LGTBIQ.

Ratifiquem la necessitat d’invertir en polítiques en favor de la diversitat sexual i la no-discriminació de les persones per la seua orientació sexual o identitat de gènere, que facen de la nostra ciutat un espai segur i lliure per a la diversitat sexual en totes les seues manifestacions, ja que aquestes polítiques no són possibles sense els ajuntaments.

Ajuntament de Sueca

Manifest per la diversitat sexual – Cullera 2019

Cullera s’adhereix un any més a la commemoració del Dia Internacional de l’Orgull LGTBI renovant el seu compromís amb la igualtat de tracte i d’oportunitats, reconeixent la determinant contribució que la Constitució Espanyola ha suposat per a la convivència, la cohesió social i l’avanç de la nostra societat i subratllant els progressos que s’han aconseguit en favor de la normalització social dels qui tenen una orientació sexual diferent de la majoritària i/o s’identifiquen i expressen amb un altre gènere diferent del que socialment se’ls adjudica.

El nostre municipi vol fer de la igualtat i la no discriminació un dels seus àmbits d’actuació prioritaris, realitzant esforços per a desenvolupar mesures que atenguen les necessitats reals de totes les persones, promovent accions de respecte, reconeixent els drets fonamentals com a tals i impulsant la protecció plena enfront de la discriminació.

Per això, manifestem:

El nostre compromís amb el principi d’universalitat dels drets humans i rebutgem qualsevol apel·lació a valors ideològics, culturals, tradicionals o religiosos per a justificar qualsevol tipus de discriminació.

Condemnem enèrgicament qualsevol forma de violència, siga física o verbal, la humiliació i el menyspreu que tinga el seu origen en l’orientació o identitat sexual.

Donarem suport a les persones LGTBI perquè avancen en la plena visibilitat en l’àmbit de la política, la ciència, la docència, l’empresa, l’esport, a fi que en cada espai social es visualitze la realitat i es puga dotar de referents a les i els joves LGTBI.

Reafirmem el nostre compromís amb els drets humans i, en conseqüència, amb la diversitat sexual, així com amb la no discriminació de les persones per la seua orientació sexual o identitat de gènere, reconeixent els avanços en aquest marc, al mateix temps que reiterem la nostra determinació d’avançar en la superació de les barreres que encara perviuen hui dia.

Cullera se suma a totes les veus que clamen per un futur en igualtat de totes les persones al marge de la seua identitat sexual i/o gènere i orientació social, i vol expressar hui el seu suport i compromís amb l’activitat del moviment LGTBI, que ha sigut part distintiva de la seua essència ideològica i ho seguirà sent.

Continuarem treballant perquè la igualtat de lesbianes, gais, transsexuals i bisexuals siga una realitat en la nostra societat. Seguirem defensant els drets conquistats, i donant suport com sempre els moviments que treballen per la conquesta de la Igualtat… perquè Cullera estima a tots i a totes.

Cullera, 28 de juny de 2019


Deixa un comentari

El vostre correu electrònic no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.