Pense Pensions Dignes de Sueca crida a la societat civil a unir-se reivindicacions que “són de tots i per a tots”

Pense Pensions Dignes de Sueca crida a la societat civil a unir-se reivindicacions que “són de tots i per a tots”

Aquest divendres, el col·lectiu Pense Pensions Dignes, va fer la darrera concentració, coincidint amb el tancament del curs escolar, perquè moltes iaies i iaios, puguen complir amb l’obligació de tindre cura dels seus néts, de les seues nétes.

La portaveu, Pilar Medrano, va recordar la cançó de “Feliç aniversari” que, amb lletra adaptada pel company Rafael Iborra, van cantar el 15 de març, deia: ”No seríem hui junts si els polítics de torn, les pensions protegiren en la Constitució, i per tant concloem que caldrà persistir i lluitar amb fermesa per complir objectius. Objectius que ens permeten no tenir que existir”.

Però, de les reivindicacions que, cada divendres, el col·lectiu coreja a la plaça, sols s’ha aconseguit provisionalment per al 2018 i 2019, la revaloració de les pensions, segons l’IPC, si el nou govern eixit de les urnes, no ho remeia, tornaríem el 2020, al trist i famós 0’25%.

Malgrat aquest balanç ben minso, els pensionistes, en la seua lluita han d’estar contents, en primer lloc perquè el moviment no està sol, més de 10 països de la UE i més de 30 organitzacions sindicals i pensionistes, han signat un document contra el famós PEPP (Projecte paneuropeu de pensions privades) i per tant, en contra de la voluntat de la major part dels partits polítics de fer desaparèixer o reduir a la mínima expressió el Sistema públic de pensions, que sols va a beneficiar uns pocs: els bancs i les companyies d’assegurances.

En segon lloc, perquè les pensions i els pensionistes han estat en el punt de mira de tots els partits polítics en la llarga campanya electoral, això vol dir que els pensionistes importen.

En tercer lloc, perquè des de tots els mitjans oficials: Banc d’Espanya, Tribunal de Comptes, Comissió Europea, mitjans de comunicacions, intenten, cada dia, cadascú amb el seu estil més o menys sibil·lí, atacar inculcant la por: insostenibilitat de les pensions, fallida de la Caixa de la Seguretat Social, quan després de tant de temps al carrer, els pensionistes saben que la solució és una millor redistribució de la riquesa i unes pensions que formen part dels pressupostos generals de l’Estat, com les Forces Armades, la Casa reial o Sanitat.

En definitiva, Pense Pensions Dignes fa  una crida a tota la societat civil organitzada en associacions d’oci, de salut, Ampes, feministes , ecologistes, estudiants, per anar de la mà i unir-se a les reivindicacions que són de tots i per a tots.

Per això, el proper 13 de setembre de 2019, a les 11 hores del matí, Pense Pensions Dignes, serà, de nou a la plaça, per reconquerir uns drets, per un món més just, més igualitari, més ecològic, més lliure, en definitiva un món millor.

Pense Pensions Dignes us desitja unes bones vacances!

Pense Pensions Dignes de Sueca


Deixa un comentari

El vostre correu electrònic no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada