CSIF denúncia que Sanitat impedeix demanar una excedència a treballadors de la Ribera si han aprovat una oposició

CSIF denúncia que Sanitat impedeix demanar una excedència a treballadors de la Ribera si han aprovat una oposició

La Conselleria de Sanitat Universal i Salut Publica impedeix als treballadors del departament de Salut de la Ribera que van ser subrogats l’1 d’abril de 2018 i han aprovat una oposició, mantindre la seua situació laboral en el departament com a “personal a extingir” si no renuncien prèviament als drets derivats de la seua participació en el procés selectiu, renunciar a una oposició guanyada sota les premisses d’igualtat, mèrit i capacitat.

La secció sindical del sindicat CSIF en el Departament de la Ribera vol posar de manifest el perjudici que ocasiona als professionals del departament, el sobtat canvi de criteri que ha adoptat la Conselleria de Sanitat en les últimes setmanes respecte a la concessió d’excedències per incompatibilitat per prestació de serveis en el sector públic, a aquells professionals del departament que han superat satisfactòriament un procés de concurs oposició, i volen continuar desenvolupant la seua activitat professional com a laborals en el departament, sense perdre la plaça aconseguida per rigorosa oposició.

Dret que ha vingut reconeixent d’ofici la pròpia Conselleria per al personal estatutari que venia exercint el seu treball com a laboral durant el temps anterior a la reversió, tal com reflecteix en el decret 22/2018 de 23 de març, el qual disposa en el seu article 9.3 que Transcorregut el termini de tres mesos assenyalat en l’apartat 1 del present article, la persona interessada que no haguera exercitat el dret d’opció, s’entendrà que opta per continuar en la seua condició de personal laboral a extingir. Aquest personal, així com el que haguera manifestat expressament continuar en la referida condició, quedarà a partir d’aqueix moment en la situació d’excedència per prestar serveis en el sector públic respecte de la seua categoria estatutària, de conformitat amb el que es disposa en l’art. 66 de la Llei 55/2003, de 16 de desembre, de l’Estatut Marco del personal estatutari dels serveis de salut, quedant sense efecte la situació que tingueren declarada amb anterioritat, excepte per a aquell personal que ja estiguera declarat en aquesta situació de conformitat amb el citat article. La situació d’excedència per prestació de serveis en el sector públic serà declarada d’ofici per la Direcció General de Recursos Humans i Econòmics de la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública.

Aquesta mesura política adoptada per la Conselleria de Sanitat condicionara el futur dels treballadors laborals del departament, i l’atenció dels pacients, puix que, se’ls obliga a decidir si renuncien al lloc de treball que han estat exercint durant anys, renunciant als seus drets laborals com a “personal a extingir”, i perdent el departament grans professionals, amb molt d’arrelament ja a la comarca, o bé, renunciar a una plaça estatutària guanyada amb molt d’esforç i dedicació, si volen seguir en el Departament com a “personal a extingir”, i mantindre les seues condicions laborals.

CSIF


Deixa un comentari

El vostre correu electrònic no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.