Cullera reduïx un 50% el vidre a les platges la Nit de Sant Joan

Cullera reduïx un 50% el vidre a les platges la Nit de Sant Joan
  • La ciutat aconseguix el ple d’ocupació en la inauguració de l’estiu durant una celebració que transcorre dins de la normalitat

Les restriccions a les platges de Cullera durant la festivitat de Sant Joan comencen a donar els seus fruits. La presència de vidre en els arenals s’ha reduït un 50% respecte a anys anteriors després de la nit més llarga i multitudinària.

L’alcalde de Cullera, Jordi Mayor, ha valorat positivament el resultat, ja que entén que «a poc a poc la gent està prenent consciència de la necessitat d’adoptar actituds cíviques i de respecte a l’entorn natural».

Mayor incidix que les mesures decretades pel consistori «fan efecte», però no obstant això creu que «tot i que estem en el bon camí, encara queda molt treball per fer per a aconseguir l’objectiu de residus zero».

El primer edil, acompanyat pel responsable de la delegació de Platges, ha sigut l’encarregat de supervisar en persona des de les 6 del matí la neteja després de la celebració. Més de mig centenar d’operaris municipals i de l’empresa concessionària de la recollida de residus han pentinat els 15 quilòmetres de costa de Cullera per a deixar-la en perfecte estat de revista.

Pràcticament a les 8, els arenals ja estaven lliures de residus en la seua majoria perquè els primers banyistes pogueren accedir amb normalitat en una altra jornada amb afluència massiva.

Enguany s’han recollit 15 tones de fem, quatre menys que l’any passat malgrat la major afluència de visitants. Es tracta d’una dada simptomàtica de la conscienciació ambiental de la població. Enguany, la regidoria d’Activitats Ambientals, dirigida per Bernat Escolà, ha llançat la campanya ‘Residus zero’ per tal d’evitar els plàstics d’un sol ús que després acaben tirats per la platja i contaminen l’entorn.

Un altre dels aspectes positius que deixa la passada nit és la neteja de les fogueres. Des de la regidoria de Platges, l’edil Salva Tortajada ha constatat que el repartiment de més de sis tones de llenya per part del consistori ha facilitat notablement la retirada posterior d’estos residus.

A partir de les 20 hores es va començar ahir la distribució en sis punts de la badia amb llargues cues. Enguany s’ha duplicat la llenya repartida, procedent de les podes efectuades pels jardiners municipals durant tot l’any. La fusta, lliure d’elements perillosos com per exemple els claus, s’usa com a alternativa a aquella que altres anys portaven els assistents a la revetla de Sant Joan.

«Hem comprovat que ja quasi ningú porta les seues fustes. Empren la de l’ajuntament, la qual cosa és més còmode per a ells i més segur per als usuaris de les platges; així evitem que després ningú es puga fer mal amb elements que són difícils de retirar de l’arena per les màquines de neteja», apunta Tortajada.

Cal recordar que l’encés de fogueres estava limitat a la badia per tal d’evitar danys a les platges naturals. Això també facilita les labors de neteja i seguretat en concentrar en una mateixa àrea a la majoria dels assistents.

Afluència històrica
Cullera ha viscut el Sant Joan més multitudinari que es recorda. La coincidència en diumenge i el fet que hui siga festiu autonòmic ha propiciat que la ciutat costanera haja rebut desenes de milers de visitants que deixen un bon sabor de boca en el sector turístic en plena inauguració de l’estiu.

Els accessos a la localitat foren complicats des de la vesprada d’ahir i com a mostra els aparcaments municipals van aconseguir el 100% d’ocupació.

Durant tot el dia i especialment a la vesprada va haver-hi un dispositiu de trànsit desplegat per la Policia Local i la Guàrdia Civil, ja que a més de ser diumenge i de la festivitat de Sant Joan, s’havien programat esdeveniments per part de locals privats que van concentrar a milers de persones.

Sense incidents destacables
Malgrat l’afluència massiva, la nit ha transcorregut dins la normalitat a Cullera. La regidora de Policia Local, María José Terrades, ha ressenyat que la tranquil·litat ha sigut la nota dominant.

«Més enllà de les incidències habituals, no hem tingut cap episodi destacable, la qual cosa és d’agrair perquè en una nit com està s’incrementa el consum d’alcohol i, per tant, el perill que hi haja refregues. Solament va haver-hi un conat de matinada, que no va arribar a tal, per la qual cosa la valoració del servici, que s’ha reforçat considerablement, és bastant positiva», conclou Terrades.

Ajuntament de Cullera


 

Deixa un comentari

El vostre correu electrònic no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.